OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μελόνι: Αποδέχτηκε την παραίτηση της υφυπουργού παιδείας

Δεκτή έκανε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι την παραίτηση της υφυπουργού παιδείας Αουγκούστα Μονταρούλι. Αν και προέρχονται από το ίδιο πολιτικό κόμμα, η Μελόνι αποδέχθηκε την παραίτηση του κυβερνητικού στελέχους.

Ακριβέστερα, η Α. Μονταρούλι, υφυπουργός Πανεπιστημίων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υπέβαλε την παραίτησή της, μετά την δικαστική καταδίκη της για υπόθεση, η οποία αφορά την περίοδο μεταξύ του 2010 και του 2014. Η Αουγκούστα Μονταρούλι υπηρετούσε, κατά την περίοδο εκείνη, στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ιταλίας και, ειδικότερα, στο περιφερειακό συμβούλιο του Πεδεμόντιου, το οποίο έχει πρωτεύουσα το Τορίνο, και κατηγορήθηκε για παράνομη χρήση κρατικών κονδυλίων.

Η παραιτηθείσα υφυπουργός εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν ζημίωσε τα δημόσια ταμεία και προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μονταρούλι είναι μέλος του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, του κύριου κυβερνητικού κόμματος, στο οποίο επικεφαλής είναι η Τζόρτζια Μελόνι. Παρά την κοινή κομματική ταυτότητα, η πρωθυπουργός της δημοφιλούς κυβέρνησης έκανε δεκτή την παραίτηση της υφυπουργού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή είναι η πρώτη παραίτηση της τρικομματικής, κεντροδεξιάς κυβέρνησης από την στιγμή της δημιουργίας το περασμένο φθινόπωρο.

Σχετικά Άρθρα

Ο Β. Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

otavoice

ΚΚΕ: Η απόφαση για το Μάτι δικαίως προκαλεί την οργή των συγγενών των θυμάτων

otavoice

Οργή για το Μάτι: Έφεση κατά της απόφασης από τους συγγενείς των θυμάτων

otavoice

Ισπανία: Παραμένει πρωθυπουργός ο Πέδρο Σάντσεθ

otavoice

Γρίπη των πτηνών: Πρέπει να ανησυχεί η Ευρώπη;

otavoice

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.137 προσλήψεις σε Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

otavoice