OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οργή για το Μάτι: Έφεση κατά της απόφασης από τους συγγενείς των θυμάτων

Αίτημα προς την εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι αναμένεται να υποβάλουν οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων.

Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αναμένεται να ζητήσει από τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Χριστόφορο Λινό, την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Στόχος είναι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να προσδιοριστεί συντομότερα, διότι τον προσεχή Ιούλιο συμπληρώνονται έξι χρόνια από την τραγωδία και τα αδικήματα θα παραγραφούν το 2026. Έτσι, θα πρέπει μέσα σε μόλις δύο χρόνια η υπόθεση να τελεσιδικήσει και να έχει καταστεί αμετάκλητη από τον Άρειο Πάγο.

Ξεχείλισε η οργή στην αίθουσα του δικαστηρίου 

Οι αντιδράσεις συγγενών και θυμάτων ήταν έντονες. Ακούγοντας την απόφαση ξέσπασαν φωνάζοντας: “Μας κάψατε για δεύτερη φορά. Για σας είμαστε ένα πλημμέλημα“. Συγγενής θύματος που πήγε μπροστά από τους κατηγορούμενους φώναζε να την κοιτάξουν στα μάτια. “Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη“, φώναξε.

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη» φώναξε άλλη συγγενής θύματος.

Αντιδράσεις προκάλεσαν όμως νωρίτερα και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των έξι ενόχων για την αναγνώριση ελαφρυντικών. “Το δικαστήριο σας αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς, τους ζωντανούς και την αλήθεια” άρχισε να φωνάζει κάποιος από το κοινό προκαλώντας φωνές και ξέσπασμα θυμού από άλλους, με αποτέλεσμα να διακόψει την συνεδρίαση το δικαστήριο για λίγη ώρα.

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι πολίτες άκουσαν συνήγορο να αναφέρει για τον εντολέα του πως είναι οικογενειάρχης. “Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες είναι… Και εμείς οικογένειες είχαμε… Δεν μπορώ άλλο… Περίμενα έξι χρόνια …Θα το πάθω το εγκεφαλικό σήμερα. Έχετε καταλάβει τι δικάσατε;” είπε μια γυναίκα..

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε ωστόσο και πάλι διακόπηκε μετά από λίγο. Οι κάτοικοι αντιδρούσαν με χειροκροτήματα αποδοκιμασίας σε κάθε διακοπή, ενώ πολλοί από αυτούς φώναζαν στους δικαστές “Συγχαρητήρια. Τσίπα δεν έχετε;“.

Σχετικά Άρθρα

Με 13 θεματικές ενότητες το Balkan Energy Forum στην Κοζάνη

otavoice

IRIS: «Τελεσίγραφο» ΥΠΟΙΚ σε 600.000 επαγγελματίες

otavoice

Κ. Μητσοτάκης: Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν

otavoice

Η Αίγυπτος απορρίπτει την πολιτική παραποίησης γεγονότων από το Ισραήλ

otavoice

ΠΟΥ: Οι καρδιαγγειακές παθήσεις σκοτώνουν 10.000 ανθρώπους την ημέρα στην Ευρώπη

otavoice

ΟΗΕ: «Παγιδευμένος στην κόλαση» της βίας ο πληθυσμός του Σουδάν

otavoice