OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γιάννης Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση για το Μάτι

Παρέμβαση στο Attica tv στην εκπομπή “Σημείο Αναφοράς” με την δημοσιογράφο Φραντζέσκα Σαββοργινάκη έκανε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Απρίλη, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ο Γ. Πρωτούλης ξεκίνησε την παρέμβασή του αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι, για την οποία τόνισε πως πρόκειται για «μια απαράδεκτη δικαστική απόφαση που αθωώνει πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες», για μια τεράστια καταστροφή με πάρα πολλά θύματα.

«Είναι μια απόφαση ντροπή», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης, συμπληρώνοντας πως αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να σταματήσουν τον μεγάλο αγώνα που δίνουν για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

«Είναι πραγματικά ντροπή», είπε ο Γ. Πρωτούλης, «να έχουν αθωωθεί όλοι επί της ουσίας και όσοι για τα μάτια του κόσμου έχουν πάρει μια υποτιθέμενη καταδικαστική απόφαση, να πάνε στο ταμείο να δώσουν 10 ευρώ την ημέρα και να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους». Δείχνει, πρόσθεσε, ότι μπροστά μας έχουμε όχι απλά και μόνο μια κυβερνητική πολιτική και μια πολιτική που κατευθύνεται από τις οδηγίες της ΕΕ που θεωρεί προτιμότερη την καταστροφή από το να ξοδευτούν χρήματα για την πρόληψη, αλλά «έχουμε και την δικαιοσύνη που στηρίζει, αβαντάρει αυτές τις κυβερνητικές και ευρωενωσιακές αποφάσεις». Που σημαίνει, υπογράμμισε ο Γ. Πρωτούλης, ότι «ο αγώνας όλων μας πρέπει να ενταθεί για να μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια στις πόλεις και στα χωριά».

Αναφερόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα στην Μάνδρα, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια περιοχή που έχει υποστεί ανείπωτη καταστροφή από τις πλημμύρες των προηγούμενων χρόνων, από τις περυσινές και προπέρσινες πυρκαγιές και δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που να αφορά την περιοχή, την πρόληψη, να αφορά μέτρα για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μάη.

Αναδεικνύοντας τα ανύπαρκτα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, υπενθύμισε πως μέσα στις πυρκαγιές είχε βγει ένα μεγάλο σύνθημα πως «μόνο ο λαός σώζει το λαό» και εμείς προσθέτουμε επειδή μπροστά μας έχουμε τις Ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη, «μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής».

Και είναι μια μεγάλη ευκαιρία οι Ευρωεκλογές, υπογράμμισε ο Γ. Πρωτούλης, να καταδικαστεί αυτή η πολιτική της ΕΕ, η οποία στη λογική του «κόστους – οφέλους» λογαριάζει ως κόστος τις λαϊκές περιουσίες, λογαριάζει ως κόστος τις ζωές αν δεν υπάρχει όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Επίσης, θα πρέπει να καταδικαστούν τα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την πολιτική και δεν παίρνουν κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία των λαϊκών περιουσιών, του περιβάλλοντος, των δασών και των ανθρώπινων ζωών. Και πολύ περισσότερο, συμπλήρωσε ο Γ. Πρωτούλης, ακόμα και όταν επέλθει η καταστροφή έρχονται να ρίξουν ξανά τις ευθύνες πάνω στα θύματα και να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους.

Εξήγησε πως αυτή η κατάσταση πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου στις Ευρωεκλογές. «Υπάρχει μια δυνατότητα να καταδικαστεί αυτή η πολιτική και να αναδειχτούν δυνάμεις που πραγματικά υπερασπίζονται τις λαϊκές περιουσίες, υπερασπίζονται τον λαό μας, όχι στα λόγια αλλά με έργα και διεκδικήσεις», όπως ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Επιτυχής η άσκηση «Δια Πυρός» της Πυροσβεστικής στην Μαλακάσα Ωρωπού

otavoice

Η Τράπεζα Πειραιώς στη Βάρδα παραμένει και επίσημα σε λειτουργία

otavoice

Παρέμβαση Κ. Πελετίδη στον Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων για την ανακύκλωση συσκευασιών

otavoice

Ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

otavoice

Δήμος Κατερίνης: Ενημέρωση για πυρασφάλεια -πυροπροστασία στο προσωπικό και μέλη των ΚΑΠΗ

otavoice

Εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου-Ταύρου

otavoice