Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό και στην βόρεια Ουκρανία

Ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφος έπληξαν δύο περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα, στην περιοχή Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκιι.
Ένα συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από τα πλήγματα στις κοινότητες Μιροπίλσκε και Χότιν, έγραψε ο Ζιβίτσκιι σε μια ανάρτησή του στο Telegram.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της περιφερειακής διοίκησης πύραυλοι έπληξαν την πόλη της νότιας Ουκρανίας το Σάββατο. Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην πόλη, αφότου στόχοι στην περιοχή περιμετρικά της Οδησσού επλήγησαν από τέσσερις πυραύλους νωρίτερα σήμερα.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σύννεφα μαύρου καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη. odessa1

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο twitter, ο κύριος στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν το Odessa Aviation Factory, το οποίο ασχολείται με την επισκευή και συντήρηση των τουρκικών drones, Bayraktar TB2.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους στην Οδησσό νωρίτερα σήμερα, γράφοντας:

«Ο εχθρός συνεχίζει όχι μόνο τη φυσική καταστροφή των υποδομών της περιοχής, αλλά και την ψυχολογική πίεση στον άμαχο πληθυσμό. Δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις με πυραύλους», ανέφερε.

Συνεχείς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και στην περιοχή του Χάρκοβο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, ένας πύραυλος έπεσε στην οροφή του Εθνικού Μουσείου Hryhoriy Skovoroda, ενός μουσείου αφιερωμένου σε έναν Ουκρανό φιλόσοφο.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στο Telegram δείχνουν την καταστροφή που προκλήθηκε στο κτίριο.

«Τα εκθέματα είχαν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος», είπε ο Synyehubov στο Telegram.
Σχολιάστε