OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο- Αποκλειστικές εικόνες

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα δώσουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή της Λευκίμμης Σουφλίου, στον Έβρο.

Μεγάλη η κινητοποίηση των δυνάμεων, ενώ σήμερα από νωρίς βρέθηκε στον τόπο της πυρκαγιάς ο Αρχηγός του ΠΣ, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για να συντονίσει το έργο κατάσβεσης.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις από το πρωί προσπαθούν αδιάκοπα να περιορίσουν την έκταση του μετώπου και η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη, με εστίες διάσπαρτες να καπνίζουν.

Το otavoice επικοινώνησε με τον επιθεωρητή του ΠΣ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αρχιπύραρχο Κώστα Δαδούδη , ο οποίος μας ανέφερε ότι έχει αποτεφρωθεί τεράστια έκταση πευκοδάσους, ενώ με γιγάντια προσπάθεια επίγειων και εναέριων μέσων σώθηκε η καρδιά του προστατευόμενου δάσους που φιλοξενεί προστατευόμενα είδη, όπως σπάνια αρπακτικά πτηνά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα, 34 οχήματα, ενώ συνδράμουν μηχανήματα έργου, υδροφόρες και εθελοντές από την τοπική αυτοδιοίκηση. 6 αεροσκάφη καναντέρ και 2 ελικόπτερα από αέρος επιχειρούν συνεχείς ρίψεις νερού, μέχρι την δύση του ηλίου.

Η εκτίμηση είναι ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί στο επόμενο 24ωρο.

Το otavoice δημοσιεύει αποκλειστικές εικόνες, μέσα από το πύρινο μέτωπο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

“Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αγωνιώδης προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να οριοθετηθεί μέχρι το βράδι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση βόρεια της Λευκίμης” ανέφερε στο EVROS24, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σχετικά Άρθρα

Η Αίγυπτος απορρίπτει την πολιτική παραποίησης γεγονότων από το Ισραήλ

otavoice

ΠΟΥ: Οι καρδιαγγειακές παθήσεις σκοτώνουν 10.000 ανθρώπους την ημέρα στην Ευρώπη

otavoice

ΟΗΕ: «Παγιδευμένος στην κόλαση» της βίας ο πληθυσμός του Σουδάν

otavoice

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ – Βλαντίμιρ Πούτιν στο Πεκίνο

otavoice

Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης

otavoice

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Ράφα- Σφοδροί βομβαρδισμοί και μάχες

otavoice