OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΣτΕ: Απέρριψε όπως αναμενόταν, την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ για αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Δεν προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του  ΣτΕ που απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ για την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας “πάγωμα” της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και αναστολή εργασίας για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η απόφαση του ΣτΕ δεν θα μπορούσε να παραβεί την κεντρική κυβερνητική γραμμή, όπως έχει συμβεί άλλωστε και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, ειδικά στην περίοδο των μνημονιακών πολιτικών. Μπορεί να θεωρείται ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, αλλά στην πράξη όταν υπάρχει σαφής κυβερνητική βούληση σε κεντρικές πολιτικές επιλογές, σπάνια διαφοροποιείται.

Σημειώνεται πως η ΠΕΟΔΗΝ έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

IRIS: «Τελεσίγραφο» ΥΠΟΙΚ σε 600.000 επαγγελματίες

otavoice

Κ. Μητσοτάκης: Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν

otavoice

Η Αίγυπτος απορρίπτει την πολιτική παραποίησης γεγονότων από το Ισραήλ

otavoice

ΠΟΥ: Οι καρδιαγγειακές παθήσεις σκοτώνουν 10.000 ανθρώπους την ημέρα στην Ευρώπη

otavoice

ΟΗΕ: «Παγιδευμένος στην κόλαση» της βίας ο πληθυσμός του Σουδάν

otavoice

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ – Βλαντίμιρ Πούτιν στο Πεκίνο

otavoice