OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ωραιοκάστρου: Σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας στον τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου 2024), συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα το πρωί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου με τη συμμετοχή των προέδρων των Κοινοτήτων.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία της αντιδημάρχου Διαχείρισης Κρίσεων, Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Δημητριάδου.

«Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών στον Δήμο μας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελληνική Αστυνομία.

Ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων στην προσπάθεια ”θωράκισης” του Δήμου μας είναι σημαντικός και χαίρομαι διότι σήμερα για πρώτη φορά βρισκόμαστε εδώ μαζί με τους προέδρους και συζητάμε αναλυτικά για τα θέματα πολιτικής προστασίας, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς», ανέφερε η κ. Δημητριάδου.

«Καλούμε τους πολίτες να είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια της αντιπυρικής προστασίας, φροντίζοντας για την αποψίλωση των οικοπέδων τους ειδικά εάν βρίσκονται κοντά σε άλση και δασικές εκτάσεις. Με τη συνεργασία όλων θα καταφέρουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα και να διευκολύνουμε εφόσον χρειαστεί το έργο της Πυροσβεστικής», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Τοπικής Ανάπτυξης και Δημοτικής Περιουσίας, Ευάγγελος Κανταρτζής.

Για τα Σχέδια Πολιτικής Προστασίας και το Ειδικό Σχέδιο Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών στο Δήμο Ωραιοκάστρου, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου (oraiokastro.gr), ενημέρωσε τους προέδρους των Κοινοτήτων ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας για την τρίτη ηλικία, Δαμιανός Ιωσηφίδης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά οι ενέργειες που είναι σε εξέλιξη στις Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου για την αντιπυρική θωράκιση, ενώ καταγράφηκαν ελλείψεις και προβλήματα που επισήμαναν οι πρόεδροι, ώστε να επιλυθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Πενταλόφου, Χριστίνα Γραικού, Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Γιαϊλατζόγλου, Μεσαίου, Τάσος Κουγιουμτζίδης, Νεοχωρούδας, Αγγελική Κουριτενλή, Λητής, Γιώργος Τόλας, Δρυμού, Όλγα Διαμέλα, Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Καγιάς, οι αντιπρόεδροι Μεσαίου, Μελίνα Χρυσοχοΐδου, Νεοχωρούδας, Έφη Μπόζια, Δρυμού, Θεόδωρος Πίχλιαβας και η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Κυριακή Τσουκαλά.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πειραιά: Με επιτυχία η 5η Σκυταλοδρομία αγάπης “Βασίλης Τοκάκης”

otavoice

Δ.Ιλίου: Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

otavoice

Συμμετοχή του Δήμου Αιγάλεω στη 3η Αttica Green Expo

otavoice

Δ.Πατρέων: Ντοκιμαντέρ με την ιστορία του κτιρίου του νέου Δημαρχείου

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Ιωαννίνων με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

otavoice

Mεγάλη γιορτή αθλητισμού η πρώτη διοργάνωση Run Greece Τρίκαλα 2024

otavoice