OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για το κλείσιμο των εκκλησιών τα Θεοφάνια

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το πρωί στις 11 μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τελικά την παρουσία πιστών στις εκκλησίες κατά την εορτή των Θεοφανίων.

Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή με ισχύ έως τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια της Εκκλησίας η οποία υπενθυμίζει με νόημα ότι «κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού».
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει τα εξής:

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανίων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα.
Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού».

Σχετικά Άρθρα

Ολονύχτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια – Κουτσούμπας: Να σταματήσει η γενοκτονία από το Ισραήλ

otavoice

Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητών για την Παλαιστίνη στον Λευκό Πύργο

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: «Ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του»

otavoice

Φοιτητές κατέλαβαν πανεπιστημιακά κτίρια σε ολλανδικές πόλεις-Επέμβαση της αστυνομίας

otavoice

Μητσοτάκης: “Δίπλα στις διαφωνίες μας… μία παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας”

otavoice

Επιμένει η ανιστόρητη Σλαβονόφσκα: «Η Μακεδόνας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία»

otavoice