OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Η Περιφέρεια Αττικής στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη “gov.gr”

Πατούλης: «Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του συμφώνου που υπογράφηκε μεταξύ των δύο φορέων μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τον Φεβρουάριο του 2020, ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των υφιστάμενων Ψηφιακών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr)  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα με δεδομένο ότι εκατόν εβδομήντα (170) περίπου Ψηφιακές Υπηρεσίες του «ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» της Περιφέρειας Αττικής – http://pattikis.gr,  είναι διαθέσιμες και μέσα από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη http://gov.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι πολίτες μπορούν πλέον να αναζητούν και να υποβάλλουν τα αιτήματα τους για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και μέσα από την πύλη gov.gr.

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η Περιφέρεια αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογική και ψηφιακή υποδομή της, προχώρησε στο επόμενο αναπτυξιακό βήμα, που είναι ο εμπλουτισμός του ψηφιακού οπλοστασίου της. Προσφέρουμε νέες υπηρεσίες και χτίζουμε νέες συνεργασίες, με στόχο να φέρνουμε με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, του κινητού ή του τάμπλετ, την Περιφέρεια Αττικής μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση του κάθε πολίτη».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Μ. Κουρή, επισημαίνει ότι η ενσωμάτωση των Ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στο gov.gr αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς δράσεων που προγραμματίζονται μεταξύ των αρμόδιων Υπηρεσιών των δύο φορέων για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων Ψηφιακών υπηρεσιών, όπως:

  • Τεχνική αναβάθμιση του τρόπου υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, με σταδιακή αντικατάσταση των ψηφιακών αρχείων των αιτήσεων, με φόρμες υποβολής.
  • Εικαστική αναμόρφωση του «ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» της Π.Α., ώστε και οι δύο ιστότοποι (gov.gr, pattikis.gr) να έχουν ενιαία μορφή παρουσίασης.
  • Ανάπτυξη διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων παροχής ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Ενσωμάτωση κάθε νέας ψηφιακής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής στο gov.gr μετά την ενεργοποίηση της.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης της Περιφέρειας Αττικής και η Υπηρεσία Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία για την υλοποίηση των ανωτέρω.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής ενεργοποίησε στις 31-12-2020 άλλες 23 νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες  της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού ανεβάζοντας τον αριθμό των υφιστάμενων Ψηφιακών υπηρεσιών στις 193. Ο αριθμός των Ψηφιακά Παρεχόμενων Υπηρεσιών αναμένεται να ανέλθει στις 220, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης ογκωδών σε ρέματα του Βορείου Τομέα Αθηνών

Στην Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, ο Γιώργος Πατούλης

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice