OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Πύργου υπέγραψε Συμφωνία Συνεργασίας με τα Special Olympics Hellas

– Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος πρώτος εθελοντής του προγράμματος

– O Πύργος γίνεται η επόμενη πόλη ανάπτυξης των Special Olympics Hellas

Και επισήμως πλέον ο Πύργος είναι η 17 η πόλη της Ελλάδας στην οποία θα υλοποιηθεί το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, μετά και την υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβη ε.τ. Διονύσιου Κοδέλλα.

– Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (3/2/2023) στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου παράλληλα παρουσιάστηκε και το Αναπτυξιακό πρόγραμμα του μη κερδοσκοπικού αθλητικού και εκπαιδευτικού σωματείου από τον Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγράμματος και Διευθυντή
Αθλημάτων Βασίλη Κασιμάτη, ενώ την όλη παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Διευθύντρια των Special Olympics Hellas Άρτεμις Βασιλικοπούλου.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θα παρέχει εντελώς δωρεάν στα άτομα με νοητική αναπηρία της περιοχής, ευκαιρίες προπόνησης στα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong) και του στίβου και δυνατότητες συμμετοχής σε αγώνες και αθλητικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Οφείλουμε να μην έχουμε αποκλεισμούς»

Με την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Αντωνακόπουλος «βαφτίστηκε» επισήμως από τον κ. Κοδέλλα ως ο πρώτος εθελοντής του προγράμματος Special Olympics Hellas-Πύργος.

– Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για τα ΑμεΑ σημειώνοντας ότι: «Ο πιο ιερός σκοπός υπηρετείται εδώ μ’ αυτή τη συνεργασία. Έχουμε ως κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και περισσότερες ανάγκες έχουν οι άνθρωποι με προβλήματα
υγείας. Σαν Δήμος προσπαθούμε, σε δύσκολες συνθήκες, να διασφαλίζουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση στους ανθρώπους του έχουν περισσότερο ανάγκη.
Αυτό σημαίνει δίκαιη κοινωνία».
Αναφέρθηκε μάλιστα στη δημιουργία του ΚΔΑΠ μεΑ «Ηλίανθος» στον Κούβελο, το μεγάλο έργο με την δημιουργία αναπηρικών ραμπών στον ιστό της πόλης, τη χρήση από τον Δήμο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για πρόσληψη Αμεα, καθώς και τις βελτιώσεις στον εκπαιδευτικό χώρο, υπογραμμίζοντας ότι
«οφείλουμε να μην έχουμε αποκλεισμούς».

 

Ο κ. Κοδέλλας μίλησε για την ιστορία της δημιουργίας των Special Olympics Hellas μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο είναι η πεμπτουσία των Special Olympics Hellas».
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής Ηλείας ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου «Ήλις» Αγαθή Ρηγοπούλου και η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη, η οποία είναι και τοπική συντονίστρια του προγράμματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι των βουλευτών Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου και Διονύση Καλαματιανού, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αργυρόπουλος και Γιάννης Πλεμμένος, ο γ.γ. του Δήμου Γιάννης Βαρελάς, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, οι δ/ντεςτης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Καρατζάς και Ανδρέας Ζέρβας αντίστοιχα, ο γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος, οι δ/ντες των ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος» και «Διάπλασις» Γιάννης Κολοβός και Παναγιώτης Βασιλείου αντίστοιχα, εκπρόσωπος της Ι.Μ. Ηλείας, εκπαιδευτικοί ειδικών
σχολείων, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων κ.α.

Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, καθώς και η στήριξη των οικογενειών τους. Η Ομάδα των Special Olympics Hellas μαζί με τον Συντονιστή και τους προπονητές θα αναλάβουν το σημαντικό έργο να βοηθήσουν τους αθλητές να αναπτύξουν το σώμα και το πνεύμα τους μέσω του αθλητισμού.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice