OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ.Αμανατίδης: “Η περιοχή θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας”

Στην Ενότητα: “Μεταβαση-Αναπτυξιακές προοπτικές των περιοχών σε απολιγνιτοποίηση” συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, στο πλαίσιο του Balkan Energy Forum.

“Η περιοχή θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας.” επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε πως υπάρχει επιχειρηματικό δυναμικό στην περιοχή, άξιο να συμμετάσχει στη διαδικασία αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου.”

Πιστεύουμε, είπε, πως η γνώση πρέπει να προηγείται της ανάπτυξης. Γι αυτό και πρέπει να προχωρήσουμε μια διαδικασία μετεξέλιξης της γνώσης στην περιοχή σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. ️

Στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα στην περιοχή καθώς το επενδυτικό κλίμα το οποίο πρέπει να έχει μια περιοχή, διαμορφώνεται από μια ενδογενή ανάπτυξη που υποβοηθάται από εξωτερικούς συμμάχους.”

Όπως είπε ο κ. Αμανατίδης:

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ακριβώς επειδή αρχίζει και σχηματοποιείται μια δυναμική στις επενδύσεις, συστήσαμε το Γραφείο Στήριξης Επενδυτών, όπου οι επενδυτές που θέλουν να υποβάλλουν το επενδυτικό τους σχήμα, θα βοηθούνται από μια ομάδα η οποία θα κινητοποιεί τις διαδικασίες ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες του επιχειρείν στην περιοχή”.

Σχετικά Άρθρα

Οι μαθητές της Καλαμαριάς στέλνουν ηχηρό μήνυμα για τη γειτονιά και την πόλη

otavoice

Δ.Πολυγύρου: Μοναδική εμπειρία για τους δρομείς, ο ορεινός αγώνας “CHOLOMON TRAIL”

otavoice

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας για τη Σχολή Αστυφυλάκων Καστοριάς

otavoice

Δώδεκα δήμοι συζητούν το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του πολιτισμικού πλούτου της χώρας

otavoice

Ο Δήμος Ορεστιάδας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

otavoice

Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ιλίου

otavoice