OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ιστορική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς

Με μια ιστορική απόφαση που χαίρει ευρείας συναίνεσης το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς σφράγισε την στεγαστική αποκατάσταση της Δικαιοσύνης παραχωρώντας δημοτική έκταση 2.450 τ.μ. στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ) με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου.

Στην τελευταία για το 2020 συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, το σώμα με 30 θετικές ψήφους,1 αρνητική και με τη θετική ψήφο του Προέδρου της Κοινότητας Κιλκίς, έκανε δεκτή την πρόταση που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης αναφορικά με την κατά χρήση παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου 705 στους Μύλους Σαμαρά στο ΤΑΧΔΙΚ για την ανέγερση ενός σύγχρονου και λειτουργικού χώρου απονομής της Δικαιοσύνης με μοναδικό περιοριστικό όρο την ολοκλήρωση του σκοπού χρήσης δηλ. των κατασκευαστικών εργασιών που θα απαιτηθούν μέσα σε πέντε χρόνια.

Με την υπ΄αριθ. 164/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς να κλειδώνει τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου στο δημοτικό οικόπεδο, το οποίο εσχάτως με συμβολαιογραφική πράξη περιήλθε ως αυτοτελές και οικοδομήσιμο στην κυριότητα του Δήμου Κιλκίς, ο κ. Κυριακίδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας πολυσύνθετης νομικά υπόθεσης που δικαίωσε την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής κάνοντας μνεία και στην καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Γιώργου Γεωργαντά και συνεχάρη όλους τους δημοτικούς συμβούλους που στάθμισαν με ωριμότητα το συμφέρον του τόπου και  υποστήριξαν μια δίκαιη απαίτηση όλου του νομού, του Δήμου Κιλκίς και των πολιτών.

‘’Οι επόμενες ενέργειές μας’’ σημείωσε είναι και να παρακολουθούμε και να ασκούμε πιέσεις αρμοδίως ώστε να επισπεύσουμε το προσδοκώμενο, την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου.

Το έργο κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς, με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών έχει ενταχθεί στο β’ πακέτο των ΣΔΙΤ μαζί με τα δικαστικά κτήρια Σερρών, Έδεσσας και την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Οι λεπτομέρειες κατασκευής και χρηματοδότησης του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς θα συζητηθούν αναλυτικά στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου συνάντηση του Δημάρχου Κιλκίς με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Κιλκίς: Δέκα έκτακτες προσλήψεις για ΤΑΠ

Δήμος Κιλκίς: 523 νέοι κάδοι απορριμμάτων για την καθαριότητα

Συμμέτοχος ο Δήμος Κιλκίς και οι τοπικοί φορείς στο αγαθοποιό έργο της Εκκλησίας

Σχετικά Άρθρα

Π. Νάνος: Κάτω τα χέρια από την Λίμνη Πλαστήρα- ΟΧΙ αιολικά στην Καζάρμα

otavoice

Δήμος Βριλησσίων: Αθλητικά Δρώμενα 2024

otavoice

Οι αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικής Επιτροπής Κορινθίων

otavoice

Ο Δήμος Παιανίας διοργανώνει σεμινάριο Α’ Βοηθειών

otavoice

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το πάρκο τσέπης στην οδό Αμφιπόλεως, στην Τούμπα

otavoice

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας συμμετείχε στο ταξίδι εξοικείωσης για την Π.Ε. Αρκαδίας

otavoice