OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καθημερινά και πόρτα – πόρτα η παροχή βοήθειας στον Δήμο Μαλεβίζιου

Πυρετωδώς εξακολουθούν να εργάζονται και εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού οι υπάλληλοι που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας & Παιδείας Μαλεβιζίου με κύριο μέλημα, όπως και στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, κανείς δημότης να μη μείνει μόνος.

«Μέσα στιςπρωτόγνωρες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως κάποιος σε νοιάζεται. Στο Μαλεβίζι συνεχίζουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον!» τόνισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφέροντας:«Στρέφουμε την προσοχή μας σε ευάλωτες οικογένειες, σε ανθρώπους μοναχικούς, σε προχωρημένη ηλικία ή με μειωμένες ικανότητες. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για όσους και για όσο χρειαστεί. Οι άνθρωποί μας για μία ακόμη φορά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη».

 

Ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών ως ασπίδα στο Μαλεβίζι: https://malevizi.gov.gr/covid19/

Στη διάθεση των πολιτών βρίσκονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου με το προσωπικό τους, παρέχοντας υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εν μέσω πανδημίας.

Υποστήριξη και Συμβουλευτική

Παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης και εξυπηρέτησης των ευάλωτων πολιτών, ενημέρωση σχετικά με την πανδημία, παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων, καθοδήγηση πολιτών και παραπομπή αιτημάτων, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 • Κοινωνική Λειτουργός Δήμου:Μαρία Τερζίδου. Εξυπηρέτηση πολιτών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας: 2813-400684, 2813-400692 και ώρες 08:00-15:00 ή μέσω e-mail: [email protected], Δημαρχείο Μαλεβιζίου, Πλατεία Κατσαμάνη, Γάζι.
 • Κοινωνική λειτουργός Κέντρου Κοινότητας ΔΟΚΑΠΠΑΜ: Αμαλία Αγγουρίδη, 2810823904
 • Κοινωνική Λειτουργός ΚΑΠΗ Γαζίου ΔΟΚΑΠΠΑΜ: Χρυσούλα Κατσάπη, 2810823547

 

Ψυχολογική Υποστήριξη

Παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και οδηγίες διατήρησης καλής ψυχικής υγείας, συμβουλευτική γονέων, συναισθηματική αγωγή διαχείρισης συναισθημάτων σε ενήλικες και παιδιά, με υλοποίηση ατομικών συνεδριών, κατόπιν ραντεβού, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 • Ψυχολόγος Κέντρου ΚοινότηταςΔΟΚΑΠΠΑΜ: Μάνος Παπαστεφανάκης 2810823904,[email protected]και ώρες 10:00 – 15:00. Ελευθερίου Βενιζέλου και Αντιγόνης 1, Γαζανή Καμάρα.Για την διαχείριση των περιστατικών του Ιατρείου Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Τμήμα του Βενιζελείου
 • Ψυχολόγος Δήμου:Άννα Μαυρόκωστα, 2810-314852 και ώρες: 08:00 έως 15:00 ή μέσω e-mail: [email protected]., Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας, οδός Μενέλαου Λουντέμη 11.

 

Κέντρο Κοινότητας ΔΟΚΑΠΠΑΜ

Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης από τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό.Συγχρόνως προσφέρονται: Υποδοχή – Πληροφόρηση – Εξυπηρέτηση,  Παραπομπή Αιτημάτων  και Διασύνδεση, Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη, Συμβουλευτική και Υποβολή Αιτήσεων σε Επιδόματα.

Κατά την περίοδο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τη μείωση της διασποράς του νέου κορωνοϊού (πανδημία COVID-19), οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να εξυπηρετηθούν δια ζώσης μόνον κατόπιν προγραμματισμού ραντεβού. Για το προγραμματισμό ραντεβού καθώς και για κάθε διευκρίνιση/πρόσθετη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 2810823904. Επιπρόσθετα, παρέχεται κι η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και εξυπηρέτησης στο email:[email protected].

Το Κέντρο Κοινότητας του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ. Μαλεβιζίου εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου Μαλεβιζίου που τυχόν αντιμετωπίζουν κοινωνικό πρόβλημα (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος). Το Κέντρο Κοινότητας ενημερώνει για όλα τα επιδόματα που κάποιος δικαιούται καθώς και για τις υπηρεσίες παροχής κοινωνικής φροντίδας, τόσο σε επίπεδο δήμου, όσο και σε επίπεδο επικράτειας. Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υποστήριξη για την ηλεκτρονική υποβολή των παρακάτω επιδομάτων:

 • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα Ε.Ε.Ε. (πρώην Κ.Ε.Α.)
 • Στέγασης (Ενοικίου)
 • Αναπηρίας
 • Γέννησης
 • Υπερήλικων Ανασφάλιστων
 • Έξοδα Κηδείας Ανασφάλιστων

 

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

-Γαζίου: 2810 823547

-Τυλίσου: 2813 403718

-Κρουσώνα: 2810 711776

Ο ιατρός του ΚΗΦΗ παρέχει υπηρεσίες (συνταγογράφηση, αλλαγή καθετήρων) στα περιστατικά του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο ΔΟΚΑΠΠΑΜ

Υπεύθυνη για κατάθεση δικαιολογητικών:  Λαγουδιανάκη Θεονύμφη ,Κοινωνική Λειτουργός, τηλ. 2810 823257 Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου και Αντιγόνης 1, Γαζανή Καμάρα.Email: [email protected] (για αποστολή δικαιολογητικών)

Ωφελούμενοι του Παντοπωλείου είναι άτομα ή νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα οι οποίοι:

 • Διαμένουν μόνιμα στο Δήμο Μαλεβιζίου.
 • Είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ.
 • Είναι άνεργοι.
 • Ανασφάλιστα άτομα ή άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας.
 • Δικαιούχοι διεθνούς προστασίας(μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://dokappam.malevizi.gov.gr/koinoniko-pantopoleio/

 

Κοινωνικό Μαγειρείο ΔΟΚΑΠΠΑΜ

Για ένταξη στο Κοινωνικό Μαγειρείο επικοινωνήστε:Κοινωνική Λειτουργός ΚΑΠΗ Γαζίου ΔΟΚΑΠΠΑΜ: Χρυσούλα Κατσάπη, 2810823547

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοχρονιάτικο Παραμύθι με τον Άγιο Βασίλη από τον Δήμο Μαλεβιζίου

Δήμος Μαλεβιζίου: Διαδικτυακή Ξενάγηση στην τοιχογραφία της «Γεννήσεως του Σωτήρος»

Η Χορωδία Ενηλίκων Μαλεβιζίου μας μεταφέρει στο πνεύμα των εορτών

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ταγκαλής: «Θέτουμε τις βάσεις για τον ισχυρό Δήμο Δελφών του μέλλοντος»

otavoice

ΠΒΑ: Ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης στις εκδηλώσεις BIG CITY FESTIVAL

otavoice

Κρήτη: Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας

otavoice

Νίκας: “Ουσιαστική η συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”

otavoice

ΠΔΜ: Ξεκίνησαν οι εργασίες της συντήρησης οδοποιίας Σέρβια-Λάβα-Πλατανόρεμα

otavoice

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3 η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ

otavoice