OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πύργου: Ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τη φθορά στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού

Την άμεση παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΣΕ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη συνεχιζόμενη φθορά στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου ζήτησε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιάννη Βαρελά, επισκέφτηκε το χώρο την Τετάρτη.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε επικοινωνία με τον (Ηλείο στην καταγωγή) Αναπληρωτή Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θανάση Κοτταρά.

Οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν πλέον όλο και μεγαλύτερα προβλήματα και σημαντικές νέες ζημιές, όπως η κατάρρευση μεγάλου τμήματος του παλιού μηχανοστασίου τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης.

  • Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Πύργου, μεταφέροντας προς τον κ. Κοτταρά, αλλά και σε σχετικές δηλώσεις του:

«Είναι επείγουσα ανάγκη η παρέμβαση για να δοθούν λύσεις, αφού ολόκληρο το κτίριο είναι σαθρό και η κατάπτωση του θα είναι οριστική αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Πρέπει να τονιστεί κι ότι στο σημείο υπάρχει και δρόμος όπου διέρχονται πεζοί κι αυτοκίνητα, έτσι ώστε η επικινδυνότητα εκεί αποτελεί σαφή απειλή για την ασφάλεια των περιοίκων, καθώς και απειλή της δημόσιας υγείας πλέον.

Υπενθυμίζεται επίσης πως πρόκειται για έναν χώρο, ο όποιος έχει και τη μεγάλη αρχιτεκτονική αξία του, αφού το κτήριο αυτό είναι έργο Τσίλλερ, ύπαρξης πάνω από 100 χρονών. Ως Δήμος ενδιαφερόμαστε τα μέγιστα και για τη διάσταση αυτή γιατί είναι στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Πύργου. Η σιδηροδρομική γραμμή Πύργου – Κατακόλου ήταν η δεύτερη γραμμή λειτουργίας πανελλαδικά, αποτελώντας ιστορικό στοιχείο της μαύρης σταφίδας στο λιμάνι, το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο σταφίδας. Με το τρένο ως γνωστόν, να είναι τότε και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το πιο προσφιλές και το πιο περιζήτητο μέσο μεταφοράς του προϊόντος από τον χώρο της παραγωγής στο χώρο εξαγωγής.

Θέτοντας τη διπλή αυτή διάσταση του θέματος, τόσο για την άρση της επικινδυνότητας, αλλά και για την προστασία – συντήρηση του χώρου για ιστορικούς λόγους, προσδοκούμε για τις απαραίτητες ενέργειες των αρμοδίων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμαρχος Πύργου: “Να ενισχύσει η πολιτεία τους πληγέντες επαγγελματίες του Κατακόλου”

Δήμαρχος Πύργου: “Καλύπτουμε κάθε κενό του παρελθόντος”

Παρέμβαση Δημάρχου για προβλήματα στο φωτισμό στην είσοδο Πύργου

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice