OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

“Χέρι – χέρι” Δήμος Μαλεβιζίου, Ιερά Αρχιεπισκοπή και Περιφέρεια Κρήτης

Προγραμματική Σύμβαση για έργα στον Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο Φόδελε υπέγραψε ο Μενέλαος Μποκέας

«Λύσεις που ανοίγουν το δρόμο για δράσεις και παρεμβάσεις που έχουν ανάγκη οι τοπικές μας κοινωνίες. Με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη που χρηματοδοτεί ένα σημαντικό έργο στο Φόδελε, συνολικού προϋπολογισμού 182.000,00€. Ενωμένοι προχωράμε βήμα – βήμα.

Με τον Γραμματέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Κωνσταντίνο Πετρογιάννη υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση για να υλοποιηθεί ένα έργο που θα αλλάξει μορφή  στο χώρο του  Ιερού Ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου στο Φόδελε. Με τον Πρόεδρο Λάμπη Παντερή, τον Πατέρα Γεώργιο Μαλλιωτάκη και τον Πατέρα Νικόλαο Μακρυδάκη η συνεργασία μας είναι στενή.

Επόμενο βήμα η δημοπράτηση. Προσθήκη πρόναου, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, πλακόστρωση, κατασκευή ανοικτού εξώστη & κερκίδων, κατασκευή πετρόκτιστης κρήνης και περίφραξη του χώρου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πιστών, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών που συρρέουν στο Φόδελε».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο πλαίσιο υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μαλεβιζίου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την υλοποίηση του έργου  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ- ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΡΟΝΑΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΟΔΕΛΕ». Το έργο αφορά στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο Φόδελε και η χρηματοδότησή του, συνολικού προϋπολογισμού 182.000,00€ γίνεται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης το έργο προχωρά προς δημοπράτηση για την ανάδειξη αναδόχου. Συνοπτικά για την υλοποίηση του έργου οι εργασίες που απαιτούνται είναι:

  1. Κατεδάφιση του παλαιού κτίσματος των γραφείων της Ενορίας  Αγίου Γεωργίου Φόδελε.
  2. Προσθήκη Πρόναου στη δυτική πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου Φόδελε, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η εκκλησία.
  3. Κατασκευή σκάλας σε τμήμα του υπό κατεδάφιση κτίσματος που θα οδηγεί κατευθείαν στον Ι.Ν. Μ. Αρχαγγέλου. Επίσης, κατασκευή μικρής αποθήκης κάτω από τη σκάλα αυτή.
  4. Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, που θα ξεκινάει δίπλα από τη σκάλα και αφού περάσει από τη βορεινή πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, θα οδηγεί στην κεντρική αυλή.
  5. Κατασκευή ισόγειου κτίσματος γραφείων με υπόγειο βόρεια του  Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, που θα περιλαμβάνει και W.C. με προδιαγραφές ΑΜΕΑ σύμφωνα με τη υφιστάμενη νομοθεσία.
  6. Ανακατασκευή της υφιστάμενης σκάλας που οδηγεί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου- Κοιμήσεως Θεοτόκου με σωστές προδιαγραφές που θα απελευθερώσει χώρο στην αυλή.
  7. Κατασκευή κερκίδων ανάμεσα στις δύο σκάλες.
  8. Διαμόρφωση αυλής σε χαμηλότερο ομαλό και ενιαίο επίπεδο με μικρές κλίσεις και την πλακόστρωσή της με στόχο να μεγαλώσει και το ύψος εισόδου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και να αναδειχθεί ο ναός αυτός.
  9. Κατασκευή ανοιχτού εξώστη στη νότια πλευρά του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, προκειμένου να ενσωματωθούν τα σκαλοπάτια που υπάρχουν και να δημιουργηθεί χώρος για τις ανάγκες εξωτερικών λειτουργιών.
  10. Κατασκευή πετρόκτιστης κρήνης στη νότια πλευρά της αυλής.
  11. Κατασκευή κερκίδων ανάμεσα στις δύο σκάλες και εκατέρωθεν της κρήνης.
  12. Περίφραξη περιβάλλοντος χώρου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΟΚΑΠΠΑ Μαλεβιζίου: Παραδόθηκαν στα ΚΔΑΠμεΑ τα αθλητικά παπούτσια

Έκκληση Δήμου Μαλεβιζίου στους πολίτες: Προσοχή στο δρόμο από Τύλισο έως τη διακλάδωση Μονής

Δήμος Μαλεβιζίου: Στον Κρουσώνα ο Μενέλαος Μποκέας για τα τεστ κορονοϊού στους κατοίκους

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice