OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «2η Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» του Δήμου Πετρούπολης

Με το σύνθημα «Ζούμε το Βουνό μας! Καθαρίζουμε & Φροντίζουμε το Ποικίλο!» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 η 2η Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου Πετρούπολης σε συνεργασία με τον Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάγκη περιορισμού διάδοσής του κορωνοϊού COVID 19.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και της Διοίκησης του Δήμου, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Πετρούπολης (τέρμα της οδού Σουλίου), όπου ήταν το σημείο αναφοράς και εκκίνησης, θέτοντας εαυτό στην υπηρεσία της φύσης και την προστασία του μοναδικού σε σημασία «Πνεύμονα» για την πόλη μας, του Ποικίλου όρους.

Η εκδήλωση είχε διπλό συμβολισμό, καθώς η δράση πραγματοποιήθηκε σε μία περιοχή που διεκδικείται επί σειρά ετών από τη Μονή Λαμίας, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα να προστατευθεί ο μοναδικός «Πνεύμονας» για την Πετρούπολη αλλά και την ευρύτερη Δυτική Αθήνα. Το Ποικίλο Όρος είναι χώρος περιπάτου, άθλησης και αναψυχής. Είναι περιουσία του λαού της Πετρούπολης και αξίζει την φροντίδα και τον σεβασμό όλων μας!

Στην Περιβαλλοντική Δράση, πέραν των εθελοντών πολιτών έδωσε σύσσωμη το παρών η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, με πρώτο τον Δήμαρχο Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο, τους Αντιδημάρχους Φώτη Χριστόπουλο, Θανάση Σκαλιστήρα, Νίκο Κακαβά, Κατερίνα Σταματοπούλου, Παναγιώτη Κάκαλη και Θοδωρή Λάππα, τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους Στέλιο Χρυσικό, Χρήστο Κυριάκο και Βούλα Αγγελοπούλου τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Μάνο Συλλιγνάκη (Νέα Αρχή) και Νίκο Σακούτη (ΡΑΚ), τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Βαμβακά, τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Δημήτρη Κοντό και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης Κώστα Παπαπάνο.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου και ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλές ανάλογες δράσεις στο μέλλον, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών.
Με την ολοκλήρωση της Δράσης οι εθελοντές που συμμετείχαν έλαβαν ως αναμνηστικό ένα μπλουζάκι και μια υφασμάτινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων που περιείχε προϊόντα βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο κάλεσμα του Δήμου και έγιναν αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια: Αλυσίδα Supermarket Σκλαβενίτης, Φούρνος Κονδύλη, Περιοδικό Natura nrg, Texnagron, Bioart, Biohealth, Nikolaou Family, Bee Bros / SuperB Foods, BAMBOOmaki, Life Green, Coffee Planet, Natans, Labbok.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Πετρούπολης για τους σεισμοπαθείς της Σάμου

Συνάντηση Δημάρχων Πετρούπολης, Ιλίου & Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Πετρούπολης για τους σεισμοπαθείς της Σάμου

Σχετικά Άρθρα

Ο Απ. Τζιτζικώστας στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων της Θεσσαλονίκης

otavoice

Στις γειτονιές της Αθήνας ο Βασίλης Κορομάντζος συνομιλεί με τους πολίτες

otavoice

Ο Κώστας Πελετίδης στην απεργιακή κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο

otavoice

Δ. Θεσσαλονίκης: Βυζαντινολογική αρχειοθήκη στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

otavoice

Μεγάλη πρόοδος για τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

otavoice

Προμήθεια εξοπλισμού για την Ακαδημία Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Νεάπολης

otavoice