Ξεσηκωμός στη Λέρο – Κάλεσμα Δήμου σε συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή νέας δομής προσφύγων

Ο Δήμαρχος Λέρου εκτελώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου καλεί τους κατοίκους της Λέρου σε δυναμική κινητοποίηση – διαμαρτυρία, σήμερα στις 10.00 π.μ. στην στροφή μετά το παλαιό νεκροτομείο του ΚΘΛ (Λέπιδα), ενάντια στην κατασκευή νέας δομής προσφύγων – μεταναστών.

Την ώρα που ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών ανέρχεται σε περίπου 700 άτομα, προσπαθούν να κατασκευάσουν νέα δομή που θα αριθμεί υπερπολλαπλάσια άτομα, ενώ θα κατασκευαστεί και Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΦΥΛΑΚΗ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χωρίς να υπάρχει καμία περιβαλλοντική μελέτη, με άμεση συνέπεια την καταστροφή ενός από τα ωραιότερα και παρθένα μέρη του νησιού προκειμένου να γίνουν νέες αποθήκες ψυχών.

«Εκφράζουμε την πλήρη διαφωνία του Δήμου Λέρου και της τοπικής κοινωνίας στην κατασκευή ή επέκταση οποιασδήποτε νέας δομής, σε οποιονδήποτε γεωγραφικό χώρο του νησιού μας. ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΩΣ «ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΟΜΗ» αναφέρει στο σχετικό κάλεσμα η Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τελική φάση κατασκευής βρίσκεται το νέο Νηπιαγωγείο Λακκίου Λέρου

Δήμος Λέρου: Στο «Αντώνης Τρίτσης» το έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού

Δήμος Λέρου: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στο Παντέλι
Σχολιάστε