OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ωρωπού: Ενισχύονται τα Πολιτιστικά και Αθλητικά σωματεία

Ο Δήμος Ωρωπού ανακοίνωσε πως με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ενισχύονται  στο μέτρο του δυνατού οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι του Δήμου.

Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι που ενισχύθηκαν και για το έτος 2020, είναι περίπου είκοσι.

Ειδικά για τους αθλητικούς συλλόγους θα ενισχυθούν οι σύλλογοι που με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχαν αποκλειστεί επιλεκτικά και με παραταξιακά κριτήρια των παραγόντων των διοικήσεων τους από τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν λίγες ημέρες πριν παραδώσει στη νέα Δημοτική Αρχή.

Ενισχύονται:

-ο Γυμναστικός Σύλλογος Ωρωπού  με το ποσό των 10.000 ευρώ,

-ο Α.Ο. Αυλώνα με το ποσό των 10.000 ευρώ και

-ο ΑΣ Μαύρος Αετός Πολυδενδρίου με το ποσό των 6.000 ευρώ.

Είναι μία ακριβοδίκαιη απόφαση που υλοποιεί τη δέσμευση του Δημάρχου Γιώργος Γιασημάκης από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των νέων του καθηκόντων του, τον Σεπτέμβριο του 2019 και αφού ενημερώθηκε για τα πεπραγμένα και τους αποκλεισμούς της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Αποκαθιστά δε την αδικία που είχε συντελεστεί έναντι των Αθλητικών συλλόγων του Δήμου με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής η οποία ενίσχυσε αθλητικούς συλλόγους με προφανή ψηφοθηρικά κριτήρια.

Η οικονομική ενίσχυση των Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων υλοποιείται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και σε μία περίοδο που νοικοκυρεύονται σταδιακά τα οικονομικά του Δήμου παρότι λόγω των μέτρων της καραντίνας έχουν μειωθεί τα έσοδα.

Τα ποσά που εγκρίθηκαν με βάση τις παρούσες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Ωρωπού ο οποίος ακόμα διακανονίζει και αποπληρώνει οικονομικές εκκρεμότητες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Δέσμευση του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη είναι εντός του 2021 και αφού συνεχίσει η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, να ενισχυθούν οικονομικά όλοι οι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και παραταξιακές ταυτότητες των διοικήσεων τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού για ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας.

Όλοι οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου μας πρέπει να υποστηριχτούν αλλά και να αναπτυχθούν και ο Δήμος  Ωρωπού θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους όχι μόνο στις ετήσιες επιχορηγήσεις αλλά στις καθημερινές ανάγκες που αντιμετωπίζουν εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Επίσης θα ωφεληθούν πολλαπλά και από τα προγράμματα αναβάθμισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και νέων υποδομών που σχεδιάζονται σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice