OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Με τον Δήμαρχο Καρδίτσας συναντήθηκε η υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου

Παρατείνονται οι προθεσμίες για ΚΕΑ και στεγαστικό επίδομα

Στην Καρδίτσα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου. Η κ. Μιχαηλίδου επισκέφτηκε το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο στο γραφείο του και ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή του Δήμου Καρδίτσας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Δήμαρχος εξήγησε στην υφυπουργό το μέγεθος της καταστροφής δίνοντας έμφαση στην τεράστια καταστροφή στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και στις υποδομές. Όπως είπε οι κάτοικοι της Καρδίτσας ζητούν την κρατική πρόνοια για να καταφέρουν να επανακάμψει η ζωή στον τόπο.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός του Δήμου από την κορυφή μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο εργάζονται σχεδόν σε 24ωρη βάση με στόχο να καθαρίσει η πόλη, να καταγραφούν οι πληγέντες, να δοθούν αποζημιώσεις, να υπάρξει πρόνοια για τους δημότες που είτε έχουν μείνει άστεγοι είτε δεν έχουν τα βασικά είδη καθημερινής ανάγκης. Η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία και με εθελοντές οι οποίοι βοηθούν σημαντικά. Ειδικότερα για το κομμάτι της πρόνοιας ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι καθημερινά μοιράζονται χιλιάδες μερίδες φαγητό ενώ οι άστεγοι φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία της πόλης. Ακόμη υπήρξε αίτημα προς το στρατό ο οποίος ανάλαβε να σιτίζει τους ΡΟΜΑ στον οικισμό της Μαύρικα. Επίσης το κοινωνικό παντοπωλείο μέσα από τις δομές του συγκεντρώνει τρόφιμα νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα μοιράζει σε όποιον πολίτη το ζητάει.

Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης, επειδή προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, να υπάρξει παράταση των προθεσμιών για τα επιδόματα ΚΕΑ και στέγασης. Στο αίτημα αυτό η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι δίνεται δίμηνη παράταση στις σχετικές προθεσμίες. Στη συνέχεια η κ. Μιχαηλίδου μαζί με την αντιδήμαρχο ευπαθών ομάδων και κοινωνικής πολιτικής κ. Ουρανία Σούφλα, επισκέφτηκε το χώρο του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη όπου γίνεται διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και νερού στους κατοίκους της πόλης. Την κ. Μιχαηλίδου συνόδευε στο Δήμαρχο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Λ.Τσιούκης και άλλα στελέχη της τοπικής Ν.Δ.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice