OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Υπουργείο Υγείας: Επίταξη 200 κλινών ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς Covid-19 στη Θεσσαλονίκη

Σε επίταξη 200 ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς Covid-19, στη Θεσσαλονίκη προχωράει το υπουργείο Υγείας, καθώς το τελεσίγραφο που είχε δώσει στους ιδιοκτήτες των κλινικών εξέπνευσε στις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης. Ήδη προχώρησε στην επίταξη δυο ιδιωτικών θεραπευτηρίων των οποίων το προσωπικό τίθεται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ. Οι δύο κλινικές που επιτάσσονται είναι η Γενική Κλινική Λυσίμαχος του προέδρου των ιδιωτικών κλινικών Γρηγόρη Σαραφιανού και η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις, αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών Covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της Covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία

Στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων.

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ.

Σχετικά Άρθρα

Λαμία: Περίεργη πυρκαγιά στο εργοστάσιο που ευθύνεται για την τροφική δηλητηρίαση μαθητών

otavoice

Μπέρμποκ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο και δήλωση στήριξης

otavoice

Δυτική Όχθη: Επτά νεκροί σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν

otavoice

«Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης» στα Λαγκάδια Γορτυνίας

otavoice

Επιβεβαιώθηκε θεωρία του Αϊνστάιν σχετικά με τις μαύρες τρύπες

otavoice

Ανδρουλάκης από Τέμπη: Θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια και δικαιοσύνη

otavoice