OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Καλαμάτας: Κέρδισε τις εντυπώσεις το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

Κέρδισε τις εντυπώσεις το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων που εξελίσσεται σε μία μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 το Διεθνές 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων που διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και στο οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 650 συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε 63 ομάδες και σε τρείς κατηγορίες: Regular – παρουσιάστηκαν έργα ρομποτικής, Open – παρουσιάστηκαν έργα με θεματολογία «Ευφυή Συστήματα για Έξυπνες, Κλιματικά και Ενεργειακά Ουδέτερες Πόλεις» και Πειραματικές Διατάξεις Φυσικής και Χημείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμμετέχουσες ομάδες προέρχονταν από όλη την Ελλάδα, ενδεικτικά αναφέρουμε Σέρρες, Καρδίτσα, Αγρίνιο, Αθήνα, Πάτρα, Λουτράκι, Ερμιόνη κ.ά., καθώς και 2 ομάδες από την Αρχιμήδειο Σχολή με έδρα το Μαϊάμι των Η.Π.Α..

Σκοπός της δράσης ο οποίος επιτεύχθηκε στο μέγιστο βαθμό, ήταν η διάχυση των γνώσεων, η χαρά της δημιουργίας, η ανάπτυξη της συνεργατικότητας, η αφύπνιση των νέων της πόλης μας αλλά και γενικότερα του Ελλαδικού χώρου, αφού συμμετείχαν ομάδες ακόμα και από τις περιοχές της Σπάρτης, του Αγρινίου και της Ξάνθης αλλά και γενικότερα η προώθηση των νέων τεχνολογιών, των τεχνολογιών του μέλλοντος που οδηγούν σε Έξυπνες & Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις και γενικότερα οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με τους επισκέπτες της εκδήλωσης, να αναλύσουν τις πρότασή τους και να προτείνουν πως αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαμόρφωση των πόλεων του μέλλοντος.

 

Την συνεισφορά στην νεολαία, την αναγκαιότητα καθώς και την επιτυχία του Φεστιβάλ υπογράμμισαν καλωσορίζοντας τα παιδιά και τις δημιουργίες τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Πτωχός, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Γιάννης Φραγκής και ο κ. Κόντης – αντιπρόεδρος της εταιρείας Ameresco (καινοτόμες τεχνολογίες ΑΠΕ) της χρυσού χορηγού του φεστιβάλ, έδωσε επιπλέον και ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Την έναρξη του Φεστιβάλ που εξελίσσεται σε θεσμό για την πόλη κήρυξε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σημειώνεται ότι στην οργανωτική επιτροπή συνεργάστηκαν ο Δήμος Καλαμάτας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρομποτικής & Νέων Τεχνολογιών Μεσσηνίας.

Οι φορείς που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης με το Δήμο Καλαμάτας ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η δημοτική επιχείρηση Διοκλής Α.Ε., ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας

Επίσης υποστήριξαν τη Διοργάνωση:

ΜΕΓΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια
ΧΡΥΣΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: Ameresco – Sunel
ΑΡΓΥΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤHΣ: Πλειάδες
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: GlobiSMART – GlobiLED, Μορέας, ΕΕΛΛΑΚ, Βίκος, Έγκριτος Group, Big Bang Events, NOVA, Ρούμπος, ROMANOS.

Πολύτιμη υπήρξε, επίσης, η συνεισφορά των εθελοντών, του κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και των τοπικών ΜΜΕ που συνέβαλαν στην προβολή και την εξωστρέφεια του Φεστιβάλ.

Σχετικά Άρθρα

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Τρίπολης

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Παλλήνης με τον Δ/Σ της ΟΣΥ ΑΕ

otavoice

Στο πλευρό του Ειδικού Σχολείου ο Δήμαρχος Κοζάνης Γ. Κοκκαλιάρης 

otavoice

Δ.Διονύσου: Δωρεά δεξαμενής νερού για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων

otavoice

Η ετήσια έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας ξανά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Ο Δήμος Πολυγύρου απομακρύνει μόνιμα τοποθετημένες ομπρέλες και ξαπλώστρες

otavoice