OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αυτοδιοίκηση και Περιβάλλον: Με επιτυχία η εκδήλωση του OTAVOICE στην Forward Green HELEXPO

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου ,η εκδήλωση  με αυτοδιοικητικό χρώμα στα πλαίσια του προγράμματος της Forward Green HELEXPO που διοργάνωσε η ιστοσελίδα otavoice.gr, επίσημος χορηγός επικοινωνίας της Έκθεσης και με την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλές πρακτικές για το Περιβάλλον.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Open Stage στο Περίπτερο 15  και σμμετείχαν  ο Γενικός Γραμματέας  Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας  Κώστας Γιουτίκας, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΥΑΔΥΜΑ ΑΕ Δημοσθένης Μαυρίδης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο και δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης. Την συζήτηση συντοντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκαν καλές πρακτικές και πολιτικές στην διαχείριση των αποβλήτων, αλλά και απαντήθηκε το ερώτημα γιατί η χώρα μας υστερεί τραγικά στον τομέα της Ανακύκλωσης παρόλες τις προσπάθειες που γίνονται.

Η εκδήλωση που ξεκίνησε με ένα σύντομο εισαγωγικό χαιρετισμό του διευθυντή του otavoice.gr κ. Αθανάσιου Μπέλτσου, έβγαλε δυο σημαντικές ειδήσεις.

Η μία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου ο κ. Κ. Γιουτίκας ανακοίνωσε την ανάπτυξη  ολοκληρωμένης ψηφιακής πλατμφόρμας η οποία θα δισυνδέσει παραγωγούς υποπροϊόντων αποβλήτων της περιφέρειας όπως βιομηχανίες, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, παραγωγοί, εμπορικά καταστήματα, δήμοι, με στόχο να αξιοποιηθούν τα απόβλητα που παράγουμε.

Η άλλη είδηση είναι η δέσμευση του Γενικού Γραμματέα για την ανάπτυξη ενός δικτύου διαχείρισης αποβλήτων στην κοινότητα του Αγίου Όρους για το οποίο ζήτησε την από κοινού συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Αριστοτέλη. Είναι ένα δικό μας εθνικό χρέος που οφείλουμε να υλοποιηθεί, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γραφάκος.

Στην ημερίδα συμμετείχε η εκπρόσωπος διοίκησης της εταιρίας ανακύκλωσης East West Geece Μαρία Χατζηζήση, όπου  αναφέρθηκε στην καλή πρακτική που εφαρμόζουν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κεχαγιά: Στην Πεντέλη δεν ισχύει το «νόμιμο είναι και ηθικό»

otavoice

ΔΕΥΑ Ελασσόνας: «Κόβει» το νερό από Δευτέρα σε όσους δεν τακτοποιούν οφειλές τους

otavoice

Εντυπωσιακό το 2o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

otavoice

Δήμαρχος Αργιθέας: «Εντυπωσιακή η Διεθνής Έκθεση IFAT Μονάχου, μπορεί κανείς να δει το μέλλον!»

otavoice

Τη μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. Αμαρουσίου

otavoice

Η Κατερίνη στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας

otavoice