OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χαστούκι από τους Πομάκους στον Τσαβούσογλου- Τον κήρυξαν ανεπιθύμητο στη Θράκη

Οι Έλληνες Πομάκοι «αντικατέστησαν» το Ελληνικό Κράτος και κήρυξαν ανεπιθύμητο τον Τούρκο ΥΠ.ΕΞ, που νομίζει ότι μπορεί να «αλωνίζει» στη Θράκη. Ήταν ένα μεγάλο χαστούκι προς την Άγκυρα, αλλά και προς το Ελληνικό Κράτος που πρέπει να δείξει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη Θράκη και τους Πομάκους ειδικότερα, εάν δεν θέλει να βρεθεί στο μέλλον προ εκπλήξεων.

Έπιασαν τόπο όπως φαίνεται οι φωνές διαμαρτυρίας των Ελλήνων Πομάκων της Θράκης και ειδικότερα αυτών της Ξάνθης αναφορικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή αφού σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δε θα επισκεφθεί την Ξάνθη και τα Πομακοχώρια.

Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων, σε μια σκληρή ανακοίνωση του αναφέρει πως ο μοναδικός λόγος που υπάρχει για να επισκεφτεί ο Τσαβούσογλου τα Πομακοχώρια είναι να ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα που έχουν κάνει οι Γκρίζοι Λύκοι κατά των Πομάκων. Την ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Ιμάμ Αχμέτ αποκηρύσσει την τουρκική προπαγάνδα και στέλνει μήνυμα στην διεθνή κοινότητα πως οι Πομάκοι είναι Έλληνες και έχουν υποστεί την βία του τουρκικού μεγαλοιδεατισμού. Είστε ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια!! 

Δείτε μετά το 8ο λεπτό την συνέντευξη του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων, στο next.tv.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Ιρφάν Μεχμέτ αλή, εκπροσώπου της μουσουλμανικής κοινότητας, που με σκληρή γλώσσα απευθύνθηκε τόσο στον γκρίζο λύκο Μπαχτσελί όσο και σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στη Θράκη.  Μίλησε για τουρκικό θίασο που θα πάρει από το μουσουλμανικό στοιχείο της Θράκης την πρέπουσα απάντηση.

Πηγή πληρ. akromolio.gr

Σχετικά Άρθρα

Κουτσοούμπας από Ντίσελντορφ: «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!»

otavoice

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα: ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εργασία για όλους

otavoice

Η ΓΣ του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που δίνει νέα «δικαιώματα και προνόμια» στην Παλαιστίνη

otavoice

Υπόθεση χούλιγκαν: Προφυλακίστηκε ο «Shark» για τη δολοφονία Λυγγερίδη

otavoice

Κεφαλονιά: Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ – Τι είπε ο καθηγητής Λέκκας

otavoice

Σε εξέλιξη συγκέντρωση για την ΛΑΡΚΟ

otavoice