Ο Δήμαρχος του Λονδίνου κήρυξε κατάσταση «μείζονος συμβάντος»- Σε συναγερμό υπό την απειλή κατάρρευσης

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κήρυξε σήμερα κατάσταση «μείζονος συμβάντος» στη βρετανική πρωτεύουσα, λέγοντας πως τα νοσοκομεία στο Λονδίνο μπορεί να καταρρεύσουν, αν ο κόσμος δεν μείνει στο σπίτι.
«Σήμερα κήρυξα κατάσταση μείζονος συμβάντος στο Λονδίνο, επειδή η απειλή που δημιουργεί αυτός ο ιός για την πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο Καν.
«Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα Covid-19. Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», πρόσθεσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.


Ο ίδιος επισήμανε πως 7.034 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στην πρωτεύουσα, δηλαδή 35% περισσότερα απ’ ό,τι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.
Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών 

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία να σοκάρουν. 68.053 νέα κρούσματα και 1.325 νεκροί σε ένα εικοσιτετράωρο. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 2.957.472 και οι νεκροί από τις επιπλοκές του κορονοϊού σε 79.833.
Σχολιάστε