Σε καθεστώς lockdown η Πορτογαλία-Ρεκόρ κρουσμάτων

Νέο lockdown από τις 4 Νοεμβρίου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Πορτογαλίας. Το αρνητικό ρεκόρ των 4.565 ημερήσιων κρουσμάτων της Παρασκευής ήταν καθοριστικό και σήμανε συναγερμό.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι εκτός αν πρέπει να μετακινηθούν για να πάνε στην εργασία τους, στο σχολείο ή στην αγορά και καλώντας τις εταιρίες να επιλέξουν την τηλεργασία.

Η καραντίνα στην Πορτογαλία θα αφορά σχεδόν το 70% του πληθυσμού της. Όπως δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός τα μέτρα θα καλύπτουν 121 δήμους, ανάμεσά τους οι περιφέρειες της Λισαβόνας και του Πόρτο. Στις πληγείσες περιοχές από την επιδημία κατοικεί σχεδόν το 70% του πληθυσμού της Πορτογαλίας που είναι περίπου 10 εκατομμύρια. «Ήρθε η ώρα που είναι απαραίτητο να λάβουμε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για να θέσουμε υπό έλεγχο αυτή την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στο τέλος του έκτακτου υπουργείου συμβουλίου που εξέτασε την υγειονομική κρίση.

Η Πορτογαλία, καταγράφει συνολικά  141.279 κρούσματα και 2.507 θανάτους, ενώ 1.927  ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ 286 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, περισσότεροι από την κορύφωση του Απριλίου που ήταν 271 ασθενείς  στις ΜΕΘ.
Σχολιάστε