Την Κρήτη σφυροκοπά ο Ιανός – Καταιγίδες, ματαιώσεις πτήσεων και πλημμύρες

Στην Κρήτη έφτασε η κακοκαιρία «Ιανός» και από  το μεσημέρι ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις από τα δυτικά του νησιού από το νομό Χανίων. Στο μάτι του ¨κυκλώνα» από το απόγευμα με καταιγίδες και κεραυνούς  μπήκε και ο νομός Ηρακλείου. Οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών,  με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη  πυλώνα της Δ.Ε.Η. στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές. Συνεχείς διακοπές συμβαίνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει, αντίστοιχα, το neakriti.gr σοβαρό πρόβλημα προκάλεσε και στις πτήσεις καθώς στο αεροδρόμιο της πόλης, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις πτήσεις με μία εξ αυτών να προσγειώνεται στην Κω.

Καταστήματα έχουν πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση, ενώ πλημμυρισμένη είναι και η πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο.

Δείτε εδώ live την πορεία του «Ιανού» στην Κρήτη:

 

 
Σχολιάστε