OTA VOICE
Ντουντούκα

Κύριε Δένδια, άλλαξε θέση η Ελλάδα για τα εγκλήματα στο Σουσί;- Επίδειξη φιλοτουρκισμού του Έλληνα πρέσβη

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος

Ασύλληπτο και εξοργιστικό. Μια διπλωματική γκάφα ή μια μελετημένη φιλοτουρκική στροφή;

Η παρουσία της Ελλάδας στην φιέστα – ξενάγηση της Αζέρικης κυβέρνησης στα κατεχόμενα εδάφη του Αρτσάχ της Αρμενίας, εκεί που σημειώθηκαν απάνθρωπες θηριωδίες και κτηνωδίες από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, τα τουρκικά οπλικά συστήματα και τους μισθοφόρους τζιχαντιστές  της Τουρκίας από τη Συρία, είναι μια πράξη που εκθέτει και στιγματίζει τον Ελληνισμό, αλλά και που νομιμοποιεί μια πρακτική εισβολής αντίστοιχη με αυτή της Κύπρου.

Ο ανεκδιήγητος Έλληνας πρέσβης στο Μπακού, Νικόλαος Πιπερίγκος δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργεί με τρόπο που εκθέτει διπλωματικά τη χώρα. Νωπές οι μνήμες από την προσβολή που δέχτηκε από τον Πρόεδρο- εγκληματία πολέμου του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεφ, όταν έσπευσε ως είθισται να υποβάλει τα διαπιστευτήρια του και δεν τόλμησε να βγάλει λέξη.

“Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδελφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις υποθέσεις. Έχουμε την υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα από τους Τούρκους αδερφούς μας και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών τους στην Ανατολική Μεσόγειο”, είχε πει κατάμουτρα στον Πιπερίγκο ο τρομοκράτης Αλίγεφ, επισημαίνοντας στον νέο Έλληνα πρέσβη ότι “θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Η θέση αυτή έχει επισήμως γίνει γνωστή από την αζερική κυβέρνηση με δικές μου οδηγίες”.

Νωπές οι μνήμες από τους βομβαρδισμούς αμάχων, νοσοκομείων, εκκλησιών και μνημείων. Νωπές οι μνήμες από τους ξυλοδαρμούς και τις διαπομπεύσεις υπερήλικων, από τα βασανιστήρια και τους φρικαλαίους αποκεφαλισμούς αιχμαλώτων Αρμένιων στρατιωτών.  

Κύριε Δένδια ενεργούσε ή δεν ενεργούσε κατόπιν εντολών σας ο συγκεκριμένος “προβληματικός” πρέσβης Νικόλαος Πιπερίγκος; Παραμένει σταθερή η θέση σας για την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στα αρμενικά εδάφη του Αρτσάχ, όπως δηλώσατε με την παρουσία σας τις ημέρες της εισβολής με το ταξίδι σας αστραπή στο Ερεβάν; Δημιουργεί σοβαρό διπλωματικό και εθνικό πρόβλημα η παρουσία του Έλληνα πρέσβη, όταν έμμεσα νομιμοποιεί μια εισβολή και αναγνωρίζει μια κατοχή; Δεν έχει αντίκτυπο στο θέμα της Κύπρου; Δεν είναι μια ανάλογη κατάσταση κατοχής και μάλιστα με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον παντουρκισμό;

Μήπως κύριε Δένδια, να στείλουμε τον Έλληνα πρέσβη στην Λευκωσία στην φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα, στις 20 Ιουλίου; 

Η άρνηση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ρωσίας, αλλά και η απουσία της Γερμανίας(;) να συμμετάσχουν σε μια κακοστημένη φιέστα δεν σας λέει τίποτα; Μπορεί η Ελλάδα να ταυτίζεται με εγκληματίες και εγκλήματα πολέμου;

Ποια είναι τα συμφέροντα που σας οδήγησαν να κάνετε στροφή 180 μοιρών;

Προέρχεται η αλλαγή πλεύσης από το μέγαρο Μαξίμου και τους γνωστούς εταίρους του ΕΛΙΑΜΕΠ, που καθοδηγούνται από οικονομικά συμφέροντα; Τι μας περιμένει άραγε στην πορεία με τα ελληνοτουρκικά; Θα ακολουθήστε την ίδια λογική των Πρεσπών; Εσείς συναινείτε σε αυτό, γιατί αν δεν συναινείτε οφείλετε να αντιδράσετε άμεσα. Αλλιώς είστε συνένοχος σε ένα έγκλημα κατά της χώρας που δυναμιτίζει τους αδερφικούς δεσμούς με χώρες όπως η Αρμενία.

Παράλληλα αδυνατίζει την ισχύ μας και μας κατατάσσει στην λίστα των υποταγμένων και των δουλοπάροικων της νεοθωμανικής επικυριαρχίας. 

Η Αρμενική κοινότητα είναι δικαίως εξοργισμένη και απαιτεί εξηγήσεις και καθαρές κουβέντες. Αυτό όμως απαιτεί και κάθε Έλληνας που σέβεται την ιστορία και την διαδρομή του. Ζήσαμε επί μήνες τραγικές καταστάσεις, βιώσαμε στο πετσί μας τον πόνο και την φρίκη του αρμενικού λαού, γίναμε μάρτυρες εγκλημάτων από ανθρωποειδή και είδαμε μια διεθνή κοινότητα να καταδικάζει και να ξεσηκώνεται. Εμείς η χώρα που μαρτύρησε από το Ναζισμό και κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, που είμαστε θύματα γενοκτονίας του παντουρκισμού, εμείς που σε κάθε ελληνικό σπίτι υπάρχει μια ιστορία μνήμης από τις μαύρες σελίδες του Πόντου, της Σμύρνης, της Κύπρου, πως μπορούμε να γινόμαστε κυνικοί και απάνθρωποι;  Πως μας τσουβαλιάζετε ως έθνος και μας στιγματίζεται με γελοίους Πιπερίγκους λιμοκοντόρους της διπλωματίας του ραγιαδισμού;

Είστε υποχρεωμένος κύριε Δένδια να αποκαταστήσετε τα πράγματα και αν δεν μπορείτε να υπερβείτε την σπείρα, για τους Άνδρες υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας μέσω της παραίτησης. 

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice