OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Ιωάννης Σαρμάς ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον κ.Σαρμά, στον οποίο ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος.

Απευθυνόμενη στον κ. Σαρμά η κ. Σακελλαροπουλου τόνισε: «Ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών Προέδρων (Ανώτατων Δικαστηρίων), να σας αναθέσω την εντολή πλέον σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρμάς, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη τιμή και πρόσθεσε «Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και συγχρόνως και καθήκον μου ως πολίτη».

Προηγήθηκε, χθες, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκαν οι συνδαιτυμόνες του ολιγάρχη, Παπασταύρου και Μπρατάκος

otavoice

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice