OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Για 4η ημέρα 10.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα στην Αττική

Τέσσερις ημέρες μετά τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στο Λεκανοπέδιο παραμένουν χωρίς ρεύμα τουλάχιστον 10.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στα Βόρεια Προάστια της Αττικής.  Η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αποκαταστήσει άμεσα τις βλάβες, πρόληψης, αποκάλυψε την αποψίλωση σε προσωπικό που έχει περιορίσει τις δυνατότητες παρέμβασης του ΔΕΔΔΗΕ. Άλλωστε αυτό επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , ισχυριζόμενος ότι αν καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για να αντιμετωπίζεται τέτοιας μορφής καταστάσεις, θα ανέβει το κόστος του ρεύματος και θα ματοκυλιστεί στους καταναλωτές.

Σήμερα ενισχύονται τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με επιπλέον 60 τεχνικούς από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος (στις οποίες οι ζημιές αποκαταστάθηκαν) για την αποκατάσταση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια της Αθήνας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μήδεια”.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία, ενώ είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις 70.000 που αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Εξάλλου και στη Βόρεια Εύβοια, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την κακοκαιρία, μέσα στις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο και στους τελευταίους 4 οικισμούς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εκ νέου την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί, επίσης, όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Σχετικά Άρθρα

Μεσολόγγι: Τίμησαν την 198η επέτειο από την έξοδο των ελεύθερων πολιορκημένων

otavoice

Μ. Αμπάς: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα

otavoice

Ο καιρός: Ασταθής την Μεγάλη Εβδομάδα – Ερωτηματικό η Κυριακή του Πάσχα

otavoice

Πορτογαλία: Απορρίπτει το ενδεχόμενο επανορθώσεων για αποικιοκρατικές θηριωδίες του παρελθόντος

otavoice

Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα (29/4) το Υπουργικό Συμβούλιο – Τα θέματα

otavoice

Χανιά: Kατολίσθηση στο Τοπολιανό Φαράγγι, αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, ελαφρά τραυματίες μητέρα με παιδί

otavoice