OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κοινή ναυτική άσκηση Γαλλίας- Κύπρου, στέλνει ηχηρό μήνυμα σε Ερντογάν

Κοινή  ναυτική άσκηση Γαλλίας και Κύπρου  πραγματοποιείται στα ανοιχτά της Κύπρου,την ώρα που η Τουρκία έχει εισβάλει στην Συρία και απειλεί την Δύση.

Με την άσκηση αυτή οι δύο ευρωπαικές χώρες επιβεβαιώνουν τη στενή συνεργασία τους, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και τον Ερντογάν, για τις παράνομες και προκλητικές διεκδικήσεις του στην κυπριακή επικράτεια.

Στην κοινή άσκηση αναφέρθηκαν  η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου με αναρτήσεις τους στο Twitter.

Η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό ότι “οι γαλλο- κυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται σε κυπριακά χωρικά ύδατα και διεξάγονται μέσα στα πλαίσια μιας εξαιρετικής ποιότητας συνεργασίας. Επιθυμούμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της Ε.Ε, να μπορεί να διασφαλίζει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που εμπίπτουν στην κυριαρχία της”.

Στον ίδιο τόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι “η γαλλο-κυπριακή ναυτική άσκηση εμπίπτει στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δυο χωρών. «Η Γαλλία ενισχύει την Κυπριακή Δημοκρατία στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, σύμφωνα και με την ομόθυμη στάση της ΕΕ».

Σχετικά Άρθρα

Κρήτη: Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

otavoice

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

otavoice

Το Τελ Αβίβ αναμένει ένταλμα σύλληψης από τη Χάγη, για τον Νετανιάχου

otavoice

Η Ρωσία κατέλαβε χωριό κοντά στο Ντονέτσκ – Το Κίεβο παραδέχεται επιδείνωση του μετώπου

otavoice

Η Θεσσαλονίκη τίμησε την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων (φωτο & video)

otavoice

Το ιστιοφόρο Bellem με την Ολυμπιακή Φλόγα διέσχισε το Κανάλι της Κορίνθου

otavoice