OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βρετανία: Αυτή την εβδομάδα κρίνεται το πολιτικό μέλλον του Μπόρις Τζόνσον

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δημοσιευτούν τα επιχειρήματα του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τα λεγόμενα κορονοπάρτι που πραγματοποιηθήκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο πρώην πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει εντός του βρετανικού κοινοβουλίου ότι «αγνοούσε πως οι συγκεντρώσεις αυτές παραβίαζαν τους κανόνες» που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του και έχει παραπεμφθεί σε επταμελή επιτροπή του κοινοβουλίου η οποία θα εξετάσει αν έλεγε ψέματα ή όχι.

Ο φάκελος των επιχειρημάτων του, με τα αποδεικτικά στοιχεία, φτάνει τις 50 σελίδες. Όλα αυτά θα τα παρουσιάσει ο ίδιος στην επιτροπή μεθαύριο Τετάρτη η οποία και θα κρίνει αν τελικά ο Μπόρις Τζόνσον προσπάθησε να «παραπλανήσει» την Βουλή. Αν κριθεί ένοχος, η υπόθεσή του θα παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων η οποία και θα αποφανθεί για την ποινή του.

Αν το κοινοβούλιο του επιβάλει ποινή δέκα ή περισσότερων ημερών αναστολής των βουλευτικών του καθηκόντων, τότε θα προκληθούν ενδιάμεσες εκλογές για τη βουλευτική του έδρα.

Η υπεραστική του ομάδα εκτιμά πως ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα δικαιωθεί, υποστηρίζοντας πως οι συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ έγιναν κατά τη διάρκεια εργάσιμης μέρας και ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενήργησε με «καλή πίστη».

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice