OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΔΕΘ: Με 250 συνοριοφύλακες και αναβαθμισμένο σύστημα επιτήρησης ενισχύεται ο Έβρος

«Ό,τι κι αν σκαρφιστούν οι γείτονές μας ο Έβρος είναι απροσπέλαστος και δεν πρόκειται να περάσει κανείς παράνομα τα σύνορα της πατρίδας με την Τουρκία».

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, εγκαινιάζοντας το πληροφοριακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην 86η ΔΕΘ, παρουσία και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Στο χαιρετισμό του για τα εγκαίνια ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στον Έβρο, τονίζοντας ότι «εργαλειοποιεί με τον πιο προκλητικό και ανήθικο τρόπο, συστηματικά, δυστυχισμένους ανθρώπους- τους μετανάστες, που είναι παράτυποι με τον τρόπο που οι Τούρκοι τους σπρώχνουν να μπουν στην Ελλάδα».

Τόνισε δε, ότι μόνο τον περασμένο Αύγουστο, στον Έβρο, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν στα σύνορα προκειμένου να εισέλθουν παράνομα σε ευρωπαϊκό έδαφος, όσοι δηλαδή ήταν και το Μάρτιο του 2020, μόνο που τότε, όπως είπε ο υπουργός, (οι μετανάστες) ήταν συγκεντρωμένοι σε ένα πιο περιορισμένο σημείο. «Τώρα εξαπλώνονται κατά μήκος των 180 χλμ. του ποταμού Έβρου […] και η πρόκληση είναι πιο μεγάλη για την ΕΛ.ΑΣ. και το Ελληνικό Στρατό».

Σχέδιο «Ακρίτας» 

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε αναφορά στο σχέδιο «Ακρίτας» για τη θωράκιση των συνόρων και σχολιάζοντας την προ ημερών επίσκεψή του στον Έβρο, «όπου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Διαπίστωσε πως «όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην πλήρη επέκταση τού φράχτη τεχνικού εμποδίου, όπως αποφάσισε πρόσφατα το ΚΥΣΕΑ». Επισήμανε, εξάλλου, ότι από το Νοέμβριο ο Έβρος θα ενισχυθεί με 250 συνοριοφύλακες, ενώ στη “φαρέτρα” της Αστυνομίας και του Στρατού θα προστεθούν ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μέσα, αναβαθμίζοντας το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Εξήρε δε, το έργο των αστυνομικών και στρατιωτικών του Έβρου που «προστατεύουν τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία». «Ακρίτες που κινούνται με βάση τις αξίες του πατριωτισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, κινδυνεύοντας ακόμη και οι ίδιοι για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, όπως το έκαναν σε δεκάδες περιπτώσεις τον χειμώνα σώζοντας πάνω από 250 μετανάστες που κινδύνευσαν οι ζωές τους στα φουσκωμένα νερά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε, ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να τους μετατρέψει σε υπηρέτες δουλεμπόρων ή σε αδύναμους κρίκους μίας ασύμμετρης απειλής την οποία έχει στήσει η Τουρκία και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να τους συκοφαντεί υιοθετώντας ψέματα και την προπαγάνδα των γειτόνων».

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Κίνας: Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια αδικία

otavoice

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας

otavoice

Ιράκ: Ένας νεκρός από έκρηξη σε στρατιωτική βάση φιλοϊρανικής οργάνωσης

otavoice

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice