OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οκτώ στους 10 Ιάπωνες κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος

Περισσότερο από το 80% των Ιαπώνων είναι αντίθετο στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα τους φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λιγότερες από 10 εβδομάδες πριν την έναρξη του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος, το οποίο πέρυσι αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εφημερίδα Asahi μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας την Παρασκευή να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης υγειονομική ανάγκης σε εννέα νομαρχίες της χώρας λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της covid-19.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 43% των ερωτηθέντων επιθυμεί την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και το 40% την αναβολή τους ξανά. Οι αριθμοί αυτοί παρουσιάζουν άνοδο σε σχέση με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ίδια εφημερίδα πριν ένα μήνα και η οποία είχε δείξει ότι το 35% επιθυμούσε την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και το 34% την αναβολή τους.

Μόνο το 14% των ερωτηθέντων ήταν θετικό στη διεξαγωγή των Αγώνων όπως είναι προγραμματισμένο αυτό το καλοκαίρι, έναντι 28% πριν ένα μήνα.
Αν διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να μην υπάρχει κοινό, ενώ το 33% τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των θεατών.

Εδώ και μήνες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ιάπωνες είναι αντίθετοι στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Άλλη δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων Kyodo που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή έδειξε ότι το 59,7% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ακύρωσης του αθλητικού γεγονότος, αν και σε αυτή την έρευνα δεν δινόταν ως επιλογή η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχετικά Άρθρα

Η φορολογική επιδρομή και η περικοπή δαπανών έφεραν πλεόνασμα 3,1δις

otavoice

Ιταλία: Διάσωση 51 μεταναστών στη Μεσόγειο – 10 νεκροί

otavoice

Συνάντηση Βρούτση, Παπαστεργίου και Λυσάνσρου για ψηφιακό εισιτήριο και VAR

otavoice

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα – ανακριτή που άφησαν ελεύθερο τον Α. Λύτρα

otavoice

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ποινικολόγος Απ. Λύτρας- Ομολόγησε τον ξυλοδαρμό

otavoice

Ισραήλ: Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας

otavoice