OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Έφυγε” από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος-Αχώριστα τα αδέρφια στη ζωή και στο θάνατο

Πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε ηλικία 88, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Εννέα μήνες μετά το θάνατο του αδελφού του, Παύλου, ο Θανάσης έφυγε από τη ζωή νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο μετά από βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Την τελευταία εβδομάδα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και το πρωί της Τρίτης κατέληξε.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν Έλληνας βιομήχανος και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της φαρμακευτικής, όπου και ήταν ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Στο παρελθόν είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε τη διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πέρα από τα επαγγελματικά του κατορθώματα έμεινε στην ιστορία και για τον παρορμητικό του χαρακτήρα, εντός γηπέδων, όταν έβλεπε να αδικείται ο Παναθηναϊκός, για αυτό αποκαλούνταν και «τυφώνας». Πάντα μαζί με τον αδερφό του Παύλο, έδιναν «μάχες» στη ζωή τους και τις κέρδιζαν ενώ συνέβαλλαν καθοριστικά στην αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, κάνοντας τον μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες  των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη.

Οι απώλειες των αδελφών του, πρώτα της αδελφής του Βασιλικής, μετά του μικρότερου από τα αδέλφια, του Κώστα, και πιο πρόσφατα του Παύλου, τον κατέβαλαν. «Είμαι στενοχωρημένος γιατί η ζωή κι η μοίρα τα έφερε έτσι που τα δυο μου αδέλφια έφυγαν μέσα σε 40 μέρες και οι δυο» είχε πει στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο ΟΑΚΑ.

Όλα τα αδέρφια μαζί πορεύτηκαν από την αρχή έως το τέλος, ίσως γιατί δεν ήξεραν πώς να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον. Και τώρα που ο Θανάσης «έφυγε» είναι πάλι μαζί τους…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν κεντρική και νότια Ευρώπη

otavoice

“Ο Πειραιάς βάφτηκε κόκκινος”- Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ, μήνυμα ελπίδας

otavoice

Νέα Καληδονία: Έκτη ημέρα οδομαχιών – Αυξάνονται οι νεκροί

otavoice

Χριστοδουλίδης προς Κινέζους για ενεργειακά: Το κράτος δεν εκβιάζεται

otavoice

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες υπό ομηρία κι ευάλωτοι…»

otavoice

“Red Arrows”- Εντυπωσιακή επίδειξη από τη RAF με φόντο την αφρικανική σκόνη

otavoice