OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Ο Τραμπ σνόμπαρε το 3ο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών, δεχόμενος τα “πυρά” των συνυποψηφίων του

Το τρίτο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών διεξήχθη χθες Τετάρτη στο Μαϊάμι, όπου ορισμένοι συν υποψήφιοι για το χρίσμα έχουν ξεχωρίσει για την κριτική τους στον Ντόναλντ Τραμπ , όπως ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, και η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, που διαρκώς επισημαίνουν ότι “δεν είναι ο πρόεδρος που χρειάζονται τώρα οι ΗΠΑ”.

Αναφερόμενος στην πρώτη προεδρική εκστρατεία του πρώην προέδρου, στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Ντε Σάντις, δήλωσε ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας πολύ διαφορετικός τύπος από ό,τι ήταν το 2016 », και τον κατηγόρησε ότι ευθύνεται για τα κακά αποτελέσματα των Ρεπουμπλικανών. Μάλιστα ο γερουσιαστής , δεύτερος σε πρόθεση ψήφου, εξέφρασε τη λύπη του που ο πρώην πρόεδρος δεν συμμετείχε σε καμία από τις τρεις συζητήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα σε αυτήν την προκριματική διαδικασία.

«Θα πρέπει να σας εξηγήσει γιατί θα έπρεπε να έχει άλλη μια ευκαιρία», είπε ο DeSantis στον συντονιστή Lester Holt του NBC News.

Αλλά και η Νίκι Χέιλι δεν συγκράτησε καθόλου την κριτική της λέγοντας για τον Τραμπ ότι “ήταν” ο σωστός πρόεδρος τη σωστή στιγμή, αλλά “δεν είναι ο σωστός πρόεδρος τώρα” και επίσης τον κατηγόρησε για αύξηση του εθνικού χρέους.

Με τη σειρά του, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, δήλωσε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να περάσει το επόμενο έτος στο δικαστήριο για να απαντήσει για τις τέσσερις ποινικές διαδικασίες που αντιμετωπίζει αντί να επικεντρωθεί στα προβλήματα της χώρας, ενώ ο επιχειρηματίας Vivek Ramaswamy και ο γερουσιαστής Tim Scott έχουν αποφύγει μέχρι σήμερα άμεσες επιθέσεις στον πρώην πρόεδρο.

Ο Τραμπ όλο αυτό το χρονικό διάστημα διεξάγει την προεκλογική του εκστρατεία εν μέσω ενός περίπλοκου νομικού σεναρίου, με τέσσερις ανοιχτές διαδικασίες, οι οποίες, ωστόσο, δεν φαίνεται να τον έχουν σημαδέψει, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις τον βάζουν ξεκάθαρο φαβορί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών, και με περίπου 40 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά.

Από την πλευρά του, το “φαβορί”, ζήτησε από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αυτή την Τετάρτη να σταματήσει να «χάνει χρόνο» με τους άλλους υποψηφίους για την υποψηφιότητα των συντηρητικών για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Είναι καιρός η Ρεπουμπλικανική εξουσία να σταματήσει να σπαταλά χρόνο και πόρους προσπαθώντας να προωθήσει» τους προ-υποψηφίους, τους οποίους χαρακτήρισε «αδύναμους και αναποτελεσματικούς ».

Η απουσία του πρώην προέδρου επηρέασε τις τελευταίες συζητήσεις των πολιτικών που θα διαγωνιστούν για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων κατά τις προκριματικές εκλογές του κόμματος του χρόνου.

Το κοινό για το δεύτερο debate μειώθηκε στα 9,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, μείωση 25% σε σύγκριση με το πρώτο, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, με 12,8 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Nielsen που κοινοποιήθηκαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκριτικά, οι συζητήσεις των Ρεπουμπλικανών πριν από τις εκλογές του 2016, στις οποίες συμμετείχε ο Τραμπ όταν ήταν υποψήφιος, συγκέντρωσαν κοινό 23,9 εκατομμυρίων στην πρώτη και 22,9 εκατομμυρίων στη δεύτερη.

Πηγή: RTVE.es / EFE

Σχετικά Άρθρα

Μεξικό: Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ, κοντά στην ακτή Τσιάπας

otavoice

Το Ισραήλ ανέπτυξε άρματα μάχης στην ανατολική Τζαμπάλια

otavoice

Ορκίστηκε η νέα Σκοπιανή Πρόεδρος αποκαλώντας τη χώρα “Μακεδονία”

otavoice

Ο Αδ. Γεωργιάδης αθωώνει και ξεπλένει το Ισραήλ για τα εγκλήματα στη Γάζα

otavoice

Αφγανιστάν: Στους 315 οι νεκροί από τις ξαφνικές πλημμύρες στα βόρεια

otavoice

Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Ολονύκτιες διαμαρτυρίες φοιτητών, να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη

otavoice