OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιστημονική μελέτη καταρρίπτει την υστερία τρόμου, για τον COVID-19

Μια νέα μελέτη από τις ΗΠΑ έρχεται να απομυθοποιήσει το κλίμα υστερίας και τρόμου που επιβλήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο με την εμφάνιση του COVID-19 και οδήγησε σε ακραίες καταστάσεις με καταστρατήγηση θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας.

Το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται από την επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετέχουν και υπογράφουν διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι John P.A. Ioannidis, Angelo Maria Pezzullo, Cathrine Axfors, είναι πως τα ποσοστά θνησιμότητας είναι απειροελάχιστα στις ηλικίες κάτω των 49 ετών, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν διαφοροποιούνται από συνηθισμένες μορφές ιώσεων, όπως η γρίπη.

Είναι ενδεικτικό πως στις ηλικίες 0-19 ετών η θνησιμότητα καταγράφεται στο 0,0003% ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες από 60-69 ετών η θνησιμότητα ανεβαίνει στο 0,506%. Δικαιολογούν αυτά τα ποσοστά τον Αρμαγεδδών μέτρων εγκλεισμού σε όλο τον πλανήτη; Δικαιολογούν την υστερία και τον πανικό και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού με ένα πειραματικό σκεύασμα, που ακόμη δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις,  σε χώρες όπως η Ελλάδα, στον γενικό πληθυσμό;

Τα στοιχεία δείχνουν πως οι ηλικίες άνω των 70 και με υποκείμενα νοσήματα είναι αυτές που διατρέχουν τον ψηλότερο κίνδυνο( σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ΜΟ θνησιμότητας παγκοσμίως είναι άνω των 80 ετών), αλλά οι ηλικίες αυτές διατρέχουν κίνδυνο από πλειάδα ιώσεων, για τις οποίες έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα, που δεν έχουν καμιά σχέση με τον πρωτοφανή συναγερμό για τον COVID-19. Γιατί αυτή η επιλεκτική κινητοποίηση; Πως εξηγείται; Οι αναφορές περί της επικείμενης Νόσου Χ η οποία φημολογείται πως θα είναι κατά 70% πιο θανατηφόρα-αλήθεια πως μπορεί να το γνωρίζουν, όταν ακόμη δεν έχει εντοπιστεί- δημιουργούν  εύλογα ερωτηματικά και δεύτερες σκέψεις.

Βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά σε μια επιδημιολογική καταιγίδα ή σε μια επιχείρηση παγκόσμιας χειραγώγησης των πληθυσμών; Είναι τελικά σενάρια συνωμοσιολογίας ή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα; 

Στο εισαγωγικό της σημείωμα η μελέτη αναφέρει: 

Το μεγαλύτερο βάρος του COVID-19 φέρουν οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που ζουν σε γηροκομεία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Ωστόσο, το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κάτω των 70 ετών και το 86% είναι νεότεροι από 60 ετών.

Ο στόχος αυτής της μελέτης ήταν να εκτιμηθεί με ακρίβεια το ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόλυνσης (IFR) του COVID-19 μεταξύ μη ηλικιωμένων ατόμων απουσία εμβολιασμού ή προηγούμενης μόλυνσης. Σε συστηματικές αναζητήσεις στο SeroTracker και στο PubMed (πρωτόκολλο: https://osf.io/xvupr), εντοπίσαμε 40 επιλέξιμες εθνικές μελέτες οροθετικού επιπολασμού που καλύπτουν 38 χώρες με δεδομένα οροεπιπολασμού πριν από τον εμβολιασμό. Για 29 χώρες (24 υψηλού εισοδήματος, 5 άλλες), διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα θανάτου λόγω ηλικιακής στρωματοποίησης COVID-19 και πληροφορίες για οροεπιπολασμό βάσει ηλικιών ήταν διαθέσιμα και συμπεριλήφθηκαν στην πρωτογενή ανάλυση.

Οι IFR είχαν διάμεσο 0,034% (διατεταρτημόριο εύρος (IQR) 0,013–0,056%) για τον πληθυσμό ηλικίας 0–59 ετών και 0,095% (IQR 0,036–0,119%) για την ηλικία 0–69 ετών. Η διάμεση τιμή IFR ήταν 0,0003% στα 0-19 έτη, 0,002% στα 20-29 έτη, 0,011% στα 30-39 έτη, 0,035% στα 40-49 έτη, 0,123% στα 50-59 έτη και 0,506% στα 69 ετών. Το IFR αυξάνεται περίπου 4 φορές κάθε 10 χρόνια.

Συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων από άλλες 9 χώρες με τεκμαρτή ηλικιακή κατανομή των θανάτων από COVID-19 απέδωσε διάμεσο IFR 0,025–0,032% για 0–59 έτη και 0,063–0,082% για 0–69 έτη. Οι αναλύσεις μετα-παλίνδρομης πρότειναν επίσης παγκόσμιο IFR 0,03% και 0,07%, αντίστοιχα σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Η τρέχουσα ανάλυση υποδηλώνει πολύ χαμηλότερο IFR πριν από τον εμβολιασμό σε μη ηλικιωμένους πληθυσμούς από ό,τι είχε προταθεί.

Υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών και μπορεί να αντικατοπτρίζουν διαφορές στις συννοσηρότητες και άλλους παράγοντες. Αυτές οι εκτιμήσεις παρέχουν μια βασική γραμμή από την οποία μπορούμε να καταλάβουμε περαιτέρω μείωση του IFR με την ευρεία χρήση του εμβολιασμού, τις προηγούμενες λοιμώξεις και την εξέλιξη νέων παραλλαγών.

Διαβάστε την μελέτη εδώ 

Σχετικά Άρθρα

Ορκίστηκε η νέα Σκοπιανή Πρόεδρος αποκαλώντας τη χώρα “Μακεδονία”

otavoice

Ο Αδ. Γεωργιάδης αθωώνει και ξεπλένει το Ισραήλ για τα εγκλήματα στη Γάζα

otavoice

Αφγανιστάν: Στους 315 οι νεκροί από τις ξαφνικές πλημμύρες στα βόρεια

otavoice

Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Ολονύκτιες διαμαρτυρίες φοιτητών, να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη

otavoice

Συνεχίζεται ο φονικός βομβαρδισμός της Ράφα – Δύο γιατροί νεκροί στη Ντέιρ αλ Μπάλα

otavoice

Μεταφέρουν κόσμο από Αλβανία για την προκλητική φιέστα Ράμα στο Γαλάτσι

otavoice