OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στο στόχαστρο εμπρηστών ο Πύργος -Τρίτη πυρκαγιά σε λίγα λεπτά

Τρίτη πυρκαγιά στα διοικητικά όρια του δήμου Πύργου και του όμορου δήμου Ήλιδας μέσα σε μία ώρα, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.

Στο στόχαστρο εμπρηστών φαίνεται να είναι η ηλειακή πρωτεύουσα μιας και τρίτη φωτιά εκδηλώθηκε  σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σταματελαίϊκα, πολύ κοντά στον Πύργο. Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαμε μεγάλη πυρκαγιά στην κοινότητα Κορυφής, του δήμου Πύργου.

Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και ενέριες δυνάμεις αλλά η πυροσβεστική έχει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τρείς διαφορετικές εστίες. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 6 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και από αέρα επιχειρούν δυο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η πυρκαγιά φαίνεται να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ έχουν καεί αγροτικές εκτάσεις.

Να σημειώσουμε πως ήδη μαίνονται οι πυρκαγιές στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, εντός οικιστικού ιστού και στην Σπιάτζα. Οι φλόγες έφτασαν κυριολεκτικά στις αυλές των σπιτιών.

Οι πυρκαγιές αυτές μετά την έγκαιρη επέμβαση πυροσβεστικης και πολιτικής προστασίας του δήμου, βρίσκονται σε ύφεση. Φαίνεται πως κάποιοι προσπαθούν να διασπάσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε πολλά ταυτόχρονα μέτωπα.

Σύμφωνα με το ilialive.gr πυροσβέστης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Σπιάτζα, δέχθηκε τσίμπημα από έντομο και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πύργου μιας και ήταν αλλεργικός.

 

Πηγή φωτο ilialive.gr-odigos.gr

Σχετικά Άρθρα

Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη: Συνελήφθη ο 36χρονος «Ρουμάνος»

otavoice

Η Αίγυπτος υποστηρίζει την προσφυγή κατά του Ισραήλ στη Χάγη, για γενοκτονία στη Γάζα

otavoice

Μητσοτάκης για σκοπιανή Πρόεδρο: «Παράνομη και ανεπίτρεπτη», παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

otavoice

Ινδονησία: 41 νεκροί και 17 αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

otavoice

Προεδρικές εκλογές στη Λιθουανία: Ναουσέντα και Σιμονίτε στον β΄ γύρο

otavoice

Το μεσημέρι η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

otavoice