OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καταδίκασαν με 7.000 ευρώ το δήμαρχο Κυθήρων, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον διοικητή του ΑΤ -Αντιδρά η ΚΕΔΕ

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης που προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση και καταδίκη του οργάνου.

Ο κ. Χαρχαλάκης ενημέρωσε πως καταδικάστηκε μετά από αγωγή που του υπέβαλε ο εκτελών χρέη αστυνομικού διευθυντή στο νησί την περίοδο 2017 με την αιτιολογία ότι ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του στην ηγεσία της ΕΛΑΣ για την άρνηση του αξιωματικού να παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία της Πρωτοχρονιάς ή να στείλει εκπρόσωπο όπως είθισται.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Χαρχαλάκης μαζί με αυτόν διαμαρτυρήθηκε και ο Μητροπολίτης Κυθήρων.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Κυθήρων ο αστυνομικός διευθυντής υπέβαλε αγωγή κατά του, για προσβολή προσωπικότητας(;;;), η οποία εκδικάστηκε στον Πειραιά και εξέδωσε καταδικαστική απόφαση κατά του δημάρχου και του επιδίκασε αποζημίωση 7.000 ευρώ. Ποσό που δεν επιδικάζεται ούτε για σοβαρά αδικήματα.

Ο κ. Χαρχαλάκης τόνισε ότι στο πρόσωπο του καταδικάστηκε ο θεσμός του δημάρχου και μάλιστα για ένα συμβάν που είχε την υποχρέωση να πράξει μιας και η μη παρουσία της αστυνομικής αρχής όπως ορίζει το πρωτόκολλο ειδικά για τα μικρά νησιά είναι πράξη που προσβάλει την τοπική κοινωνία.

Τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ καταδίκασαν την απαράδεκτη δικαστική απόφαση και δεσμεύτηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες για να στηριχθεί ο δήμαρχος Κυθήρων και να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα για το μέλλον.

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αριστοτέλη: Ξεκινάει το διεθνές συμπόσιο “FOLLOWING ARISTOTLE”

otavoice

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκέφτηκε την πόλη της Ορεστιάδας

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Φ. Ζαΐμη με τον Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης

otavoice

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης

otavoice

ΠΟΠ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας και συμμετοχή στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 21/5

otavoice

Αυτοψία Αμπατζόγλου στο μεγάλο έργο ανακατασκευής-συντήρησης οδών του Αμαρουσίου

otavoice