OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Θεσ/νίκη: Συνάντηση Αγγελούδη – Χρυσοχοΐδη για κυκλοφοριακό – ασφάλεια

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Στην κορυφή της ατζέντας της συζήτησης ήταν το κυκλοφοριακό και ασφάλεια, ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ιεράρχηση των προβλημάτων της πόλης τόσο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, όσο και από την πλευρά των ίδιων των πολιτών.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Υπουργό για τη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που είχαν με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα θέματα που έθεσε η δημοτική αρχή που έχουν να κάνουν με το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, το κυκλοφοριακό, με την ασφάλεια στις γειτονιές και με την αναγκαιότητα να μετακινηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου από την εμβληματική μας πλατεία, την Αριστοτέλους. Τον ευχαριστώ για την κατανόηση που έδειξε στα θέματα αυτά και για τη διάθεσή του να συνεισφέρει στην επίλυσή τους», τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

Σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό, ο κ. Χρυσοχοΐδης το χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμο για την πόλη και το Πολεοδομικό Συγκρότημα. «Είχαμε προσθέσει από τις πρώτες μέρες της τοποθέτησής μου στο Υπουργείο 70 αστυνομικούς. Θα προσθέσουμε τις επόμενες μέρες άλλους 100 αστυνομικούς, αποκλειστικά και μόνο για το κυκλοφοριακό ζήτημα, ούτως ώστε να καταλάβει η Τροχαία όλες τις κρίσιμες οδούς της πόλης, προκειμένου η κυκλοφορία να γίνεται κατά τρόπο που να διευκολύνει κατά το δυνατόν τους πολίτες, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργεί το Flyover», σημείωσε.

Ο Υπουργός δήλωσε απόλυτα σύμφωνος με την αναγκαιότητα μεταφοράς του ΑΤ Λευκού Πύργου, τόσο εξαιτίας των έργων που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα της Αριστοτέλους, όσο και λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου και προανήγγειλε ότι θα κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για να βρεθεί κατάλληλος χώρος πλησίον του υφιστάμενου, ο οποίος θα φιλοξενήσει όλους τους αστυνομικούς και τις δραστηριότητες του τμήματος.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε στοίχημα να είναι ασφαλής η Θεσσαλονίκη και το ευρύτερο Πολεοδομικό Συγκρότημα με όλους τους γειτονικούς δήμους. «Έχουμε φέρει εδώ στη Θεσσαλονίκη 530 πρόσθετους αστυνομικούς και μαζί με τους υπάρχοντες συγκροτούν τις ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας περιφερειακά και στο κέντρο της πόλης και είμαι βέβαιος ότι η αυτοδιοίκηση, οι κάτοικοι των πόλεων, των γειτονιών, όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, θα νοιώσουν ότι γίνεται μία προσπάθεια για να διασφαλίσουμε αυτό το μεγάλο αγαθό της ασφάλειας», σημείωσε.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης και στην επικείμενη διοργάνωση του Europride στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, έχει ήδη εκπονηθεί ένα πρώτο σχέδιο και υπάρχει συνεχής συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων «ώστε αυτό το σπουδαίο γεγονός και σε μαζικότητα -γιατί μιλάμε για πολλές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα είναι φιλοξενούμενοι στη Θεσσαλονίκη- και σε χρονική διάρκεια και με κρίσιμα γεγονότα, να στεφθεί με επιτυχία, γιατί σχεδόν όλα τα μάτια του πλανήτη θα είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αγγελούδης προσέφερε ως δώρο στον Υπουργό ένα χαρακτικό με τα τοπόσημα της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Πύργου: “Προϊόν εμπρησμού αυτές οι πυρκαγιές”

otavoice

ΠΙΝ: Υπεγράφη η σύμβαση του Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων Σκάλας Πάτμου

otavoice

Δράση Διατροφικής Αγωγής στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice

Συνάντηση Τρεπεκλή με Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ. για υποστελέχωση, στέγαση, απολαβές γιατρών

otavoice

ΠΣτΕ: Ξεκινούν καθαρισμοί ποταμών – ρεμάτων και αντιπλημμυρικά στην Εύβοια

otavoice

Δήμαρχος Κυθήρων: Το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών ξεκινάει!

otavoice