OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η ιερή φλόγα του Ολυμπιακού Ιδεώδους στον Πύργο

Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στα φανάρια της Αγίας Φιλοθέης στις 17:05 και διασχίζοντας την οδό Πατρών θα φθάσει στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 17:25.

Θα ακολουθήσει η ανάκρουση με απόλυτη σειρά των ύμνων: α) Ολυμπιακού Ύμνου, Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών.

Στη συνέχεια θα εκφωνηθούν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Πύργου, Στάθη Καννή, και τους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και της Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας.

Αμέσως μετά θα γίνει ανταλλαγή δώρων ανάμεσα σε Δήμο Πύργου, Οργανωτική Επιτροπή «ΠΑΡΙΣΙ 2024», Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα προβλέπει αναπαράσταση αρχαίων αγωνισμάτων και δρώμενα από την «Χοροκίνηση», λίγο πριν η Ολυμπιακή Φλόγα φθάσει στην Κετρική Πλατεία.

Στις 17:45 η Ιερή Φλόγα των Πανανθρώπινων Αξιών από τον Πύργο θα αναχωρήσει για την Πύλο, συνεχίζοντας το μεγάλο της ταξίδι για το Παρίσι, μεταλαμπαδεύοντας στο πέρασμά της τις αξίες του Ολυμπισμού, όπως είναι το “Ευ αγωνίζεσθαι”, η εκεχειρία, η αλληλεγγύη, η συναδέλφωση των λαών και άλλα.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πειραιά: Με επιτυχία η 5η Σκυταλοδρομία αγάπης “Βασίλης Τοκάκης”

otavoice

Δ.Ιλίου: Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

otavoice

Συμμετοχή του Δήμου Αιγάλεω στη 3η Αttica Green Expo

otavoice

Δ.Πατρέων: Ντοκιμαντέρ με την ιστορία του κτιρίου του νέου Δημαρχείου

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Ιωαννίνων με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

otavoice

Mεγάλη γιορτή αθλητισμού η πρώτη διοργάνωση Run Greece Τρίκαλα 2024

otavoice