OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Εντυπωσιακή πρεμιέρα της θεατρικής ομάδας του π. ΚΟΙΠΑΠ

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών απέσπασε η θεατρική ομάδα του π. ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Απόψε έχουμε επέτειο», που παρουσίασε το Σάββατο, 27 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης!

Την παράσταση διασκεύασε, επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε ο εθελοντής σκηνοθέτης Σάββας Παρίτσης και είναι ένας φόρος τιμής στον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα Αντόν Τσέχοφ, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 120 χρόνων (1904-2024) από το θάνατο του, Η παράσταση αποτελεί μια ενοποιημένη ιστορία των τριών μονόπρακτων κωμωδιών του: «Αίτηση σε γάμο», «Αρκούδα» και «Το κάπνισμα βλάπτει», τις οποίες τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και οι εθελοντές που αποτελούν την θεατρική ομάδα παρουσίασαν με το μοναδικό ταλέντο τους, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν.

Την παράσταση παρακολούθησε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, ενώ παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτης Μπόλλας, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ιορδάνης Βογιατζόγλου, Καθημερινότητας και Συντήρησης Δημοτικών Υποδομών, Γιάννης Καλαμπαλίκης, Παιδείας Κατερίνα Φασουλά, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Καρανάσος.

Η παράσταση θα επαναληφθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Παρακολουθήσαμε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παράσταση από τη θεατρική ομάδα του π. ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου μας. Είμαστε περήφανοι για το ταλέντο, την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό που έδειξαν τα μέλη της ομάδας, καθώς απέδειξαν ότι, όταν υπάρχει θέληση, μπορούμε να προσφέρουμε όμορφα θεάματα στους δημότες μας. Θερμά συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παναγιώτη Μπόλλα, τη Διευθύντρια Τρίτης Ηλικίας και ευπαθών ομάδων Άννα Γαϊτανίδου, τα μέλη της θεατρικής ομάδας και τον σκηνοθέτη, Σάββα Παρίτση, για το εξαιρετικό έργο που μας παρουσίασαν. Είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον Πολιτισμό, στηρίζουμε τα ΚΑΠΗ μας και προσφέρουμε στους δημότες μας υψηλού επιπέδου θεάματα!».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Μπόλλας πρόσθεσε:

«Η νέα Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο μας Μάριο Ψυχάλη στηρίζει αμέριστα τον Πολιτισμό και την Θεατρική Δημιουργία ιδιαίτερα όταν αυτή εκφράζεται από τις δυνάμεις του Δήμου μας.

Στο πλαίσια αυτό, ενθάρρυνε και υποστήριξε τη λειτουργία της θεατρικής ομάδας που στελεχώνεται από μέλη των ΚΑΠΗ μας και από άλλους εθελοντές Δημότες μας, οι οποίοι και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ανιδιοτελώς προκειμένου να παρουσιάσουν και φέτος μια Θεατρική Παράσταση ανάλογη της περσινής θεατρικής επιτυχίας με το έργο “Ω ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ” -αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό- που καταχειροκροτήθηκε από την κοινωνία του Δήμου μας.

Φέτος επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 120 χρόνων (1904-2024) από τον θάνατο του μεγάλου Ρώσου Συγγραφέα Άντον Τσέχοφ παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Δημοτικό μας Θέατρο σε μια ενοποιημένη ιστορία, οι τρεις μονόπρακτες κωμωδίες “Αίτηση σε γάμο” ‘Αρκούδα’ και “Το κάπνισμα βλάπτει” σε διασκευή Συγγραφή και Σκηνοθεσία του Σάββα Παρίτση, με τον οποίο συνεργαζόμαστε άψογα ήδη επί μια τριετία και τον ευχαριστούμε.

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω ευχαριστίες στην Δ/ντρια Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων κα Άννα Γαϊτανίδου που εργάζεται αθόρυβα και συνεχώς προκειμένου να καλυφθεί άρτια η τεχνική υποστήριξη και οργάνωση του έργου, στην Προϊσταμένη των Γεν. Προγραμμάτων Κοιν.Προστασίας κα Θεανώ Τσιούφη και στην Νοσηλεύτρια κα Σοφία Νίκου».

Σχετικά Άρθρα

Σύσκεψη Δημάρχου Ν. Πηλίου και Γ. Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

otavoice

Ο Δήμος Κάσου ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου και το Περιφερειακό Φυτώριο

otavoice

Στην Αλεξανδρούπολη τίμησε την επέτειο των Ελευθερίων ο Χρ. Τοψίδης

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε.

otavoice

Ο Σταύρος Αρναουτάκης στηρίζει τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών

otavoice

Π.Στ.Ε: 3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία

otavoice