OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εκπαίδευση στελεχών του Δήμου Τρικκαίων για τον γονεϊκό ρόλο κρατουμένων

Συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων να ενισχύει τη γνώση και εκπαίδευση των στελεχών του σε θέματα κοινωνικής μέριμνας.

Αυτή τη φορά, με τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτική δράση, στην οποία συνεργάζονται με κοινοπραξία, η ΕΕΤΑΑ και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ και υλοποιείται σε πόλεις, όπως τα Τρίκαλα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα NESTOR, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και στόχο την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων – γονέων στις τοπικές κοινωνίες. Η σχετική ενημερωτική – εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στο διοικητήριο των παλιών φυλακών (Μουσείο Τσιτσάνη).

Οι ομιλητές από την ΕΕΤΑΑ κ.κ. Γιούλη Γκόνου και Αλέξανδρος Καλαβρής αναφέρθηκαν στη ουσία του προγράμματος, που δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους που είναι γονείς, να μάθουν περισσότερα και να ασχοληθούν συστηματικά με τον γονεϊκό τους ρόλο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος σε αυτή τη φάση λειτουργούν πιλοτικά 30 σχολές γονέων σε 20 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Η κοινοπραξία υλοποίησης του Έργου αποτελείται από φορείς 4 χωρών (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αυστρία, Κύπρος).

Στη συνάντηση – διαβούλευση στα Τρίκαλα, αναπτύχθηκε διάλογος σε θέματα μετασωφρονιστικής υποστήριξης των κρατουμένων και υποστήριξης των οικογενειών τους, καθώς μετείχαν στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και συναφών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων.

Σχετικά Άρθρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις ΠΕ Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας

otavoice

Γιάννης Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση για το Μάτι

otavoice

Παρέμβαση Πελετίδη, για τις συνδικαλιστικές διώξεις φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών

otavoice

Ακόμα ένα βραβείο γαστρονομίας στο Νότιο Αιγαίο

otavoice

Οι μαθητές του Χαλανδρίου προστατεύουν το κλίμα

otavoice

Στ. Αγγελούδης: Κόκκινη γραμμή το “πράσινο” Μητροπολιτικό Πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ

otavoice