OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αριστοτέλη: Ο καφέ κάδος μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών

Πιλοτική λειτουργία του καφέ κάδου για τη διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων, θα ξεκινήσει ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλες τις κοινότητες του.

Όπως ενημερώνει, το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης για τη χρήση των πρώτων 350 Καφέ Κάδων που πρόκειται να εγκατασταθούν πιλοτικά σε όλες τις κοινότητες σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοδοξώντας οι κάτοικοι του Δήμου να επιδείξουν την ίδια ανταπόκριση και στην ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανακύκλωση ρουχισμού

 

Παράλληλα σημειώνει ότι η ανακύκλωση ρουχισμού καταγράφει ήδη, εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σύμφωνα με στοιχεία από το Σύστημα Διαχείρισης Κλωστοϋφαντουργικών Απορριμμάτων East West Greece, που συνεργάζεται με τον Δήμο Αριστοτέλη, κατά τη διάρκεια του 2022, από 10 σημεία συλλογής, συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση 13 τόνοι και 682 κιλά ρουχισμού, ενώ εκτιμάται ότι με την εισαγωγή των στοιχείων από δύο ακόμα σημεία, η συνολική ποσότητα θα προσεγγίσει τους 15 τόνους. Ήδη το δίκτυο των κάδων ανακυκλώσιμου ρουχισμού έχει επεκταθεί.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους σε όλες τις κοινότητες .

Σημειώνεται ότι ξεκίνησε εκ νέου η συλλογή και στις κοινότητες Γοματίου, Στρατωνίου, Ιερισσού, Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης και Αμμουλιανής, μετά από ένα διάστημα αναδιοργάνωσης της λειτουργίας της ανακύκλωσης στην παράκτια ζώνη. Ήδη ένα ολοκαίνουργιο απορριμματοφόρο έχει δρομολογηθεί στη διαδικασία συλλογής σε καθημερινό πλέον επίπεδο αποκαθιστώντας την περιοδικότητα των δρομολογίων.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κιλελέρ: Τίμησαν τους αγωνιστές που εκτέλεσαν οι ναζί στους Αγίους Αναργύρους

otavoice

Μ. Ψυχάλης: Συνεχίζουμε τους αγώνες για την προστασία του δάσους Μορέλλα!

otavoice

Μοναδικό έθιμο στην Τήλο – Βάφτηκαν κόκκινες οι αναστάσιμες λαμπάδες Κυριακή του Λαζάρου

otavoice

Το «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΚΔΑΠ μεΑ» μοίρασε πασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της Ηλείας

otavoice

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στον Δήμαρχο Αιγάλεω τα μέλη του 4ου ΚΑΠΗ

otavoice

Δ. Ωρωπού: Άσκηση ετοιμότητας πυρκαγιάς από διαρροή εύφλεκτών υλών στον Αυλώνα

otavoice