OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παρουσιάστηκε η ατζέντα του «2ου Αttica Green Expo», στο Παλαιό Φάληρο

«Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Τους στόχους, το πρόγραμμα των Συνεδριών και των θεματικών εργαστηρίων, του Επιστημονικού Συνεδρίου «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αλλά και του «2ου Αttica Green Expo», που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο (24-27/5/2023), στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο – Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου, αναπτύχθηκαν σε συνέντευξη Τύπου η οποία φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου εκ μέρους των συν-διοργανωτών των εκδηλώσεων: Την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», τον φορέα επιμόρφωσης στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Forum Training & Consulting», τον φορέα Διοργάνωσης Εκθέσεων «Attica Green Expo» και τον Δήμο Π. Φαλήρου.

Η «Attica Green Expo ΙΙ» θα διοργανώσει το μεγαλύτερο Eco Meet της χώρας στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo) από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου του 2023 και θα φιλοξενήσει το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο, η ένωση «Κλεισθένης» και η «Forum Training & Consulting».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο 26-27 Μαΐου, ενώ δύο μέρες νωρίτερα (Τετάρτη-Πέμπτη, 24-25/5), θα υλοποιηθούν οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις του προγράμματος παράλληλα με την λειτουργία της έκθεσης.

Στην συνέντευξη Τύπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις εργασίες και τους στόχους του Επιστημονικού Συνεδρίου του προσεχούς Μαΐου και αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός των διοργανωτών για τις εκδηλώσεις.

Οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στις 24 & 25/5/2023 και το Επιστημονικό Συνέδριο στις 26 & 27/5/23, σε ένα 4ήμερο με παράλληλη δράση εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με καινοτομίες και καλές πρακτικές στον τομέα της «Πράσινης Οικονομίας».

Υπολογίζεται συμμετοχή από τουλάχιστον 60 Δήμους από όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη 5 Υπουργείων, με τους διοργανωτές να εστιάζουν ιδιαιτέρως στην πληροφόρηση, μάθηση και εκπαίδευση των παιδιών, των μαθητών όλων των βαθμίδων και της νέας γενιάς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, για εφέτος έχουν προγραμματισθεί 58 θεματικά εργαστήρια για θέματα διοίκησης, οικονομίας και περιβάλλοντος, με την συμμετοχή 500 ομιλητών ενώ τις εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να παρακολουθήσουν 5000 σύνεδροι.

Οι διοργανωτές προσβλέπουν με ασφάλεια στην συμμετοχή 10 χιλιάδων παιδιών, τα οποία μέσω των παιχνιδιών, των θεατρικών δράσεων και των δρώμενων που έχουν σχεδιασθεί, θα μυηθούν και θα συνειδητοποιήσουν την αξία της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής αγωγής.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλοσώρισε ως οικοδεσπότης τους εκπροσώπους του Τύπου και των φορέων και στην αναφέρθηκε στην στόχευση της Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση της «Πράσινης Μετάβασης & Κυκλικής Οικονομίας», τονίζοντας: “Το Επιστημονικό Συνέδριο Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η έκθεση 2ο Αttica Green Expo θα αποτελέσουν δύο μεγάλες εκδηλώσεις με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο, οι οποίες συνδέουν τους πολίτες με τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς φορείς, παρουσιάζοντας καινοτόμες λύσεις, μέσα από το μεγαλύτερο Eco Meet της Χώρας!”.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αλέκος Πανταζής στην τοποθέτηση του ανέπτυξε τους πυλώνες της Δημοτικής Πολιτικής για το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πολιτικές και δράσεις για την νεολαία και τα παιδιά, προκειμένου να διαμορφωθούν συνειδήσεις πολιτών φιλικές προς το περιβάλλον.

Στη συνέντευξη Τύπου τους διοργανωτές εκπροσώπησαν και τοποθετήθηκαν εμπεριστατωμένα επί των βασικών ενοτήτων του Επιστημονικού Συνεδρίου «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκηση «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, ο Γενικός Διευθυντής του φορέα επιμόρφωσης στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Forum Training & Consulting», Ιωάννης Νικλήτσας και ο Διευθυντής της «Attica Green Expo», Στέφανος Φανουργάκης.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice