OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παρουσίαση των τεχνικών εργασιών στο Φρούριο Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδημάρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ιακωβίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Γιάννη Μεγκλή, παρουσίασε τις εργασίες που γίνονται στο Φρούριο Καβάλας, προς αποκατάσταση των φθορών στον κοιτώνα των αξιωματικών και στο παλιό τζάμι, καθώς και τις παρεμβάσεις στο θεατράκι.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ανέφερε:
“Θέλω να ευχαριστήσω τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο, τον κ. Μεγκλή, και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στον κοιτώνα των αξιωματικών, μετά την κατάρρευση τμήματος του φρουρίου τον περασμένο Ιούνιο. Έχει γίνει λιθοσυρραφή με νέα λιθοσώματα στις περιοχές των έντονων ρωγμών, εφαρμογή ενεμάτων υδραυλικής ασβέστου, τοποθέτηση προεντεταμένων τενόντων κατά μήκος του βορειοδυτικού και νοτιοανατολικού τοίχου και στο εσωτερικό αυτών, στο ύψος του δαπέδου και στο ύψος της έδρασης της στέγης και τοποθέτηση οριζόντιων και κατακόρυφων υδρορροών προς απορροή των όμβριων υδάτων της στέγης, ενώ εγκαταστάθηκε και ένα σύστημα αποστράγγισης όμβριων εξωτερικά και κατά μήκος του βορειοανατολικού τοίχου.
Εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στη συνολική μελέτη του Φρουρίου, θα εκτελεστούν και στο παλιό τζάμι, ενώ θα δημιουργηθούν και διάδρομοι πρόσβασης για τα ΑμΕΑ, μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Τέλος, ουσιαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στο θεατράκι, όπου, εκτός από την αντικατάσταση των κερκίδων, θα κατασκευαστούν νέα καμαρίνια και σκηνή”.
default

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice