OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ζαΐμης: «Η ΠΔΕ προσπαθεί να αποκτήσει λογικές & λειτουργίες βιώσιμης ανάπτυξης»

Στις στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), που τριπλασίασε η Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη για Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο, ώστε να δοθεί στους μεγάλους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος η δυνατότητα να υλοποιηθούν σημαντικά έργα, εστίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης, στο 1ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαΐμης αναφέρθηκε σε ορισμένα έργα, που ήδη βρίσκονται εν εξελίξει, όπως, στην ανάπλαση της Άνω Πόλης στην Πάτρα, στα στρατηγικά σχέδια που έχουν εκπονηθεί για το επενδυτικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας και μίλησε για τη χωροθέτηση και δημιουργία σύγχρονων Επιχειρηματικών Πάρκων ή ακόμα και το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που δρομολογείται από τη ΠΔΕ και το οποίο θα προσφέρει σημαντική ενεργειακή ανακούφιση σε περίπου 300.000 πολίτες, εκ των οποίων οι 140.000 είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.

«Σημαντικό και εμβληματικό το έργο για την βιώσιμη κινητικότητα είναι το έργο της
διάβρωσης στο τμήμα ΡΙΟ-ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ μήκους 4χλμ που συνδυάζει αποκατάσταση ακτής και αντιδιαβρωτικά έργα, δρόμο χαμηλής ταχύτητας και ποδηλατόδρομο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο αυτό και διεκδικούμε την πλήρη εφαρμογή της μελέτης δεδομένου ότι ήδη έχει αποσταλθεί σχετικό τεχνικό δελτίο στα αρμόδια υπουργεία.

Όλοι αντιλαμβάνονται σήμερα πόσο σημαντική είναι η ενεργειακή θωράκιση και αυτονόμηση της περιοχής μας ενώ όταν η δική μας Περιφερειακή Αρχή ξεκινούσε την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου, κάποιοι δεν το καταλάβαιναν. Όπως δεν αντιλαμβάνονταν και τη σημασία να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα ώστε να πετύχουμε να ενταχθεί η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από την Κορινθία προς την Αχαΐα στο νέο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ.

Ήταν μια διεκδίκηση του τόπου που πολλοί είχαν «θάψει». Έχουμε, πολλά να κάνουμε ακόμα για να φτάσουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης, ωστόσο, την ευθύνη αυτή μοιραζόμαστε πολλοί… Σ’ όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε και η δική μας περιοχή να αποκτήσει λογικές και λειτουργίες βιώσιμης ανάπτυξης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί έναν πολύ σημαντικό – κρίσιμο θα έλεγα – μοχλό», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Το 1ο Συνέδριο “Βιώσιμης Ανάπτυξης και EcoCity Expo”, με κεντρικό θέμα «EcoMobility: CityAction for Sustainable Development – Βιώσιμη Κινητικότητα: Η πόλη ενεργεί για την Βιώσιμη Ανάπτυξη», έλαβε χώρα στο κτίριο του Δημοτικού θεάτρου «Απόλλων» την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του CityAction με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice