OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με χρώμα Αυτοδιοίκησης η «ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» στις 20 Ιουλίου

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ OTAVOICE.GR

Στις ευκαιρίες, αλλά και στις προκλήσεις για την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο θα αναφερθούν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης στο φόρουμ «ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 20 Ιουλίου στην Αθήνα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Οι εργασίες του φόρουμ θα ανοίξουν με εισαγωγικά σχόλια του κ.. Δημήτρη  Σκάλκου, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, ο οποίος θα αναφερθεί εξειδικευμένα στις άμεσες προοπτικές των Πράσινων Επενδύσεων και πώς αυτές θα υποστηριχθούν στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γιώργος Πατούλης, Α’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Αττικής. Το Πράσινο Ταμείο θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρός του κ. Στάθης Σταθόπουλος, ενώ από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας – ΡΑΕ που θα εκπροσωπήσει ο κ. Διονύσης Παπαχρήστου, Διευθυντής στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, θα γίνει ειδική αναφορά στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών για την ανάπτυξη των ΑΠΕ. 

Στροφή σε ΑΠΕ-Εξοικονόμηση

Στη στροφή της Αυτοδιοίκησης στις ΑΠΕ και στις Πράσινες Επενδύσεις θα αναφερθεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ, ο κ. Γιώργος Κουράσης, Πρόεδρος Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.), ο κ.  Παύλος Καμάρας, Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και υπεύθυνος Προγραμμάτων του ΣΒΑΠ, ο κ. Ιωάννης Γεώργιζας, Γενικός Διευθυντής Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», ο κ. Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, ο κ. Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων. 

Στις δυνατότητες ανάπτυξης πράσινων επενδύσεων σε Δήμους θα αναφερθούν ο κ. Βασίλης Τσολακίδης, Bιο-αρχιτέκτονας και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού για το περιβάλλον, την ενέργεια και το κλίμα, Energy Profit και ο κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, Oικονομικός Σύμβουλος, Energy Profit, ενώ ο κ. Αθανάσιος Τσόβολος, στέλεχος της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ, θα αναφερθεί στις σημαντικές επιδόσεις της εγχώριας βιομηχανίας στον τομέα παραγωγής βάσεων στήριξης για φωτοβολταϊκά.

Έργα των Δήμων Κοζάνης και Λάρισας

Ποια είναι όμως τα «Πράσινα» έργα της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της Ενεργειακής Μετάβασης και πώς θα χρηματοδοτηθούν; Το σχετικό ερώτημα αναμένεται να απαντηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και το Πράσινο Ταμείο. Θα γίνει επίσης παρουσίαση χαρακτηριστικών πράσινων έργων της Αυτοδιοίκησης, όπως το ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης, και έργο με συνδυασμό ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας του Δήμου Λάρισας. 

Τα κόμματα

Ο κ. Σωκράτης ΦάμελλοςΤομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θα μεταφέρουν τους χαιρετισμούς των κομμάτων. Θα υπάρξει επίσης χαιρετισμός από την Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Επιχειρηματικοί – Χρηματοδοτικοί φορείς

Στην άμεση προοπτική υλοποίησης «Πράσινων Επενδύσεων» από πλευράς επιχειρήσεων θα αναφερθεί εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ, η κα Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο κ. Παναγιώτης Ρωμανός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ.

Στις άμεσες δυνατότητες χρηματοδότησης πράσινων επενδύσεων θα αναφερθεί ο κ. Γεώργιος Αντωνιάδης, Senior Manager – Development and Sustainable Banking – Financial Institutions του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, ενώ ο κ. Άρης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος ΖΕΒ ΑΕΕΥ, θα αναφερθεί στις δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο εταιρειών Esco.

Οι φορείς ΑΠΕ και οι επενδυτές

Παρουσιάσεις από πλευράς φορέων ΑΠΕ θα γίνουν από τον κ. Στέλιο Ψωμά, Σύμβουλο  Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ, τους κ. Κωνσταντίνο Φραγκούλη, Πρόεδρο, Αθανάσιο Μαρκαντώνη, Αντιπρόεδρο και Χρήστο Σώκο, Γενικό Γραμματέα αντίστοιχα του Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης – ΠΑ.ΣΥ.ΦΩΣ.

Θα υπάρξουν επίσης τοποθετήσεις από τον κ. Στέλιο Λουμάκη, Πρόεδρο Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά – ΣΠΕΦ, από τον Σύνδεσμο Διαχειριστών Συστημάτων Ενέργειας και άλλους φορείς των ΑΠΕ που έχουν επίσης κληθεί, όπως επίσης και από επενδυτές.

Επιστημονικοί φορείς

Εμπεριστατωμένη εξάλλου ομιλία σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας θα απευθύνει ο κ. Σταύρος Παπαθανασίου, καθηγητής ΕΜΠ, συντονιστής της Ομάδας Διοίκησης Έργου για την Αποθήκευση Ενέργειας (ΟΔΕ Αποθήκευσης – εισηγήθηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο στο ΥΠΕΝ). Από πλευράς ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης θα αναφερθεί στο πρώτο έργο πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα και στα επόμενα βήματα. 

Το ειδησεογραφικό site για την αυτοδιοίκηση ΟΤΑVOICE είναι βασικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, την οποία θα μεταδώσει διαδικτυακά για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν. 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 – aenergy

Α Energy Investments Initiative και ΣΔΙΤ Forum

Τ.: 210 6912183 και 210 6912505   K.:6974904165

Email: [email protected] | [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ HMEΡΑΣ 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει έμπρακτα τη Γιαννιώτικη αργυροτεχνία

otavoice

Δ.Λαρισαίων: Συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου

otavoice

Δ.Ηρακλείου Κρήτης: Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. ο ανασχεδιασμός 3 κυκλοφοριακών κόμβων

otavoice

Δ. Πλατανιά: Εκδηλώσεις για την 83η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Παρατείνονται οι Αιτήσεις για Δωρεάν Εγγραφές στα Κ.Δ.Α.Π.

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» – «Οδυσσέας Ελύτης-Δοκίμια»

otavoice