OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος 3Β: Ολοκληρωμένη μελέτη προσβάσιμων διαδρομών για ΑΜΕΑ

Ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ολοκληρωμένη μελέτη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με στόχο την καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στην πόλη, σε ό, τι αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και την άμεση παρέμβαση για την πλήρη εναρμόνιση όλων των δημόσιων κτηρίων, των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, με τις απαιτούμενες συνθήκες πλήρους εξυπηρέτησης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά την παρουσίαση της μελέτης τη Δευτέρα 18 Ιουλίου «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία μίας πόλης απόλυτα φιλικής και φιλόξενης στα ΑμεΑ, με άμεση υλοποίηση όσων προβλέπει η μελέτη σε πρώτο χρόνο, αλλά με μεσοπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία προσβάσιμης διαδρομής στο σύνολο των πλατειών, πάρκων και πεζοδρομίων της πόλης, συνολικού μήκους περίπου 440χλμ. Πρόκειται για έργο ιδιαίτερο φιλόδοξο με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο για μία κοινωνία ανθρώπινη και πολιτισμένη».

Η εντεταλμένη σύμβουλος εναρμόνισης δράσεων και έργων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, κ.Μαρία Φουρναράκη εξήγησε στους παριστάμενους τις βασικές στοχεύσεις της Δημοτικής Αρχής μέσα από τη μελέτη, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να επιδεικνύουν περισσότερο σεβασμό στους ΑμεΑ, καθώς η αδιαφορία πολλές φορές ακυρώνει όποια προσπάθεια γίνεται για τη δημιουργία συνθηκών προσβασιμότητας.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε το έργο και παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Δημήτρη Γεωργιάκου, η βασική δομή της μελέτης, η οποία κινήθηκε στους ακόλουθους άξονες:

1ο στάδιο – Καταγραφή υπάρχουσας κατάστασης σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε ότι αφορά θέσεις στάθμευσης, διαδρομές όδευσης και wc για ΑμεΑ.

2ο στάδιο – παρεμβάσεις με στόχο την άμεση βελτίωση της προσβασιμότητας της πόλης μας – αναλυτική καταγραφή 120 περίπου άμεσων παρεμβάσεων με κόστος 90.000 € και χρόνο υλοποίησης 6-12 μήνες που θα δημιουργήσουν συνθήκες προσβασιμότητας σε μεγάλο ποσοστό των επίκαιρων και πολυσύχναστων σημείων της πόλης

3ο στάδιο – ελεύθερες διαδρομές – διαδρομές ειδικού ενδιαφέροντος οι οποίες θα αποτελέσουν τα πρώτες αρτηρίες προσβάσιμων διαδρομών.

Τέλος, παράλληλα με τις παρεμβάσεις που ξεκινούν άμεσα, οι προσβάσιμες διαδρομές της πόλης θα ενταχθούν σε ειδική εφαρμογή πλοήγησης για έξυπνες συσκευές.

Σχετικά Άρθρα

Δημοπρατήσεις έργων 6 εκ. ευρώ στον Δήμο Αριστοτέλη!

otavoice

Ολοκαίνουργιο το προαύλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου στον Δήμο Αλίμου

otavoice

Στις 24 Αυγούστου ξεκινά το 2ο μέρος του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού

otavoice

Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών υλοποιείται για πρώτη φορά σε όλο τον Πειραιά

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Προσφορά του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για δύο υποτροφίες δωρεάν διετών σπουδών

otavoice

Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας

otavoice