OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Τα νέα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία

– Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ο καιρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου –όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας μας- σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιεί το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

– Σε 261 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, εξαιρετικά υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κορίνθου, ενώ από το σύνολο των νοσηλειών οι 12 είναι στις ΜΕΘ.

 

 -Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Η συνέντευξη θα δοθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, στη 1 το μεσημέρι.

 -Στο 1ο Φόρουμ Ακεραιότητας – 1st Integrity Forum που διοργάνωσε στην Αθήνα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου.

Στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον διοικητή της ΕΑΔ Άγγελο Μπίνη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, το εν λόγω Φόρουμ “αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΑΔ και εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και των δράσεων που αναλαμβάνει η Αρχή για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των πολιτών σε θέματα διαφάνειας, ακεραιότητας και λογοδοσίας.

Κεντρικό μήνυμα του Φόρουμ είναι “Ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς” και στόχος είναι να καταστεί σταδιακά σημείο ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αναδεικνύοντας ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς”.

Στο Φόρουμ παρουσιάστηκαν θέματα από την ελληνική αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα, στις θεματικές, α) Η Διαφάνεια ως βασικός πυλώνας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, β) Νομοθετική Εξουσία και Διαφάνεια, γ) Lobbying και Νομοθετικές Ρυθμίσεις, δ) Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου και Σύμβουλος Ακεραιότητας, ε) Εθνικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στ) Whistleblowing, ζ) Μεταναστευτικό, ΜΚΟ και Διαφάνεια και η) Data Analysis for Enhancing Integrity.

Στις εργασίες συμμετείχαν όλοι οι επίσημοι φορείς και επαγγελματίες της Κανονιστικής Συμμόρφωσης, του Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς επίσης και υψηλόβαθμα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ στην τελευταία αυτή θεματική παρουσιάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα στον χώρο της καταπολέμησης της διαφθοράς.

– Σε μίσθωση μηχανημάτων για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από σχετικές εισηγήσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της πιο πάνω Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, η μία απόφαση μίσθωσης μηχανημάτων αφορά στην άρση των καταπτώσεων βράχων στον δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη (από το 12ο έως το 22ο χιλιόμετρο), έργο με προϋπολογισμό 15.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη στον καθαρισμό των ποταμών Παμίσου και Αρι, στη συμβολή τους με την 82η εθνική οδό, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, έργο με προϋπολογισμό 22.000 ευρώ.

-Να παραμείνουν τα πορτοκάλια σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης και στη νέα ΚΑΠ 2021 – 2027 αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως είναι γνωστό, στο σχετικό αίτημα που διατύπωσαν εκπρόσωποι των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους.

Μετά από σύσκεψη που είχε πρόσφατα με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έκανε γραπτή τεκμηριωμένη παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό ως προς την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσουυ, συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, καθώς και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

 

– Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας έχοντας υπόψη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με το οποίο προβλέπεται από το βράδυ σήμερα Πέμπτη 9 Δκεμβρίου επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, προειδοποιεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους της περιοχής ευθύνης της

-να αποφύγουν εργασίες υπαίθρου,
-να μην προσεγγίζουν ποταμούς, ρέματα, αναχώματα, παραποτάμιες και πλημμυρικές περιοχές,
-να απομακρύνουν έγκαιρα ζωϊκό κεφάλαιο, αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία από επικίνδυνες περιοχές.
Οι κάτοχοι επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους και να αποφύγουν δραστηριοποίηση στη θάλασσα κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice