OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ της Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης κοινών δράσεων και συνεργιών για την υγεία μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανισότητες στην Υγεία» (Joint Action Health Equity Europe-JAHEE) και των Συνοδευτικών Δράσεων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους) διοργανώνουν στις 12-13 Ιουλίου εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες ωφελούμενες ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας με θέμα «Ασπίδα Υγείας για Γυναίκα & Παιδί» σε θέματα αυτοπροστασίας, πρώτων βοηθειών, αυτοεξέτασης, υγείας βρέφους & παιδιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζει: «Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση μας δίδαξε τις αξίες της πρόληψης και του ανθρωπισμού, ενισχύοντας την επιθυμία μας όχι μόνο να προστατευόμαστε σε δύσκολες συνθήκες αλλά και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας σε περίπτωση ανάγκης παρόλα τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης που επιβλήθηκαν. Μέσα από το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ασπίδα Υγείας για Γυναίκα & Παιδί», πιστοποιημένοι και έμπειροι επαγγελματίες, με βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας, θα παρουσιάσουν σε γυναίκες ωφελούμενες του προγράμματος ΤΕΒΑ ηλικίας 18-40 ετών καίρια θέματα αυτοπροστασίας (αυτοεξέταση μαστών, αντισύλληψη, προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις, θηλασμός) παροχής πρώτων βοηθειών (σε ενήλικες και παιδιά) αλλά και θέματα μητρότητας (κύηση και τοκετός εν μέσω covid-19,διατροφή βρεφών και παιδιών, παιδιατρικές δερματολογικές – τροφικές αλλεργίες). Η σημασία της πρόληψης στην υγεία συμβάλλει στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και προαγωγή της υγείας των ευπαθών και ευάλωτων πολιτών μας αλλά και μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού τους».

Ο Γιάννης Καρβέλης, Διοικητής της 6ης ΥΠΕ δήλωσε σχετικά: «Μέλημά μας είναι η αποφυγή ανισοτήτων και μάλιστα στον τομέα που μας αφορά άμεσα, την υγεία. Και μιλάμε τόσο για την ψυχική, όσο και σωματική υγεία κάθε συμπολίτη μας, που ζει μεγαλώνει και προσφέρει μέσα στα όρια της υγειονομικής μας περιφέρειας. Η προσφορά μας έγκειται σε τομείς που συμβάλλουν σημαντικά στο επίπεδο της πρόληψης, καθότι λειτουργούμε με βασικό γνώμονα «το προλαμβάνειν εστί βέλτιστον του θεραπεύειν».

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα υλοποιηθούν απογευματινές ώρες 5-9 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δύο αιθουσών χωρητικότητας 15-20 ατόμων που παρέχεται από την 6η ΥΠΕ, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Επιδαύρου 4 , Τερψιθέα) στην Πάτρα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς του SARS-CoV-2.με την παροχή διαλειμμάτων για ελαφρύ σνακ, χυμό νερό. Τέλος, θα χορηγηθεί εκπαιδευτικό υλικό κατάρτισης και βεβαίωση συμμετοχής σε όλες τις συμμετέχουσες .

Οι ωφελούμενες του ΤΕΒΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2613-620.762/763, ώρες: 9:00-13:00 ή στο e-mail: [email protected]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη

otavoice

Δικαίωση δήμων Αμοργού-Νάξου από το ΣτΕ κατά της απόφασης του ΥΠΕΝ για τα ύψη κτιρίων

otavoice

ΠΣτΕ: Με επιτυχία η παράσταση της Κατερίνας Βρανά, «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια»

otavoice

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Φ. Ζαΐμη επισκέφθηκε ο Διοικητής ΚΕΤΧ Γ. Αλεξίου

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα

otavoice

Χάρης Δούκας: «Μόλις 0,42 ευρώ ανά τουρίστα», στην Αθήνα

otavoice